BOŠKO RADOVIĆ

“Nema favorita protiv Švedske, svaki gledalac biće nam od pomoći”

Foto: ImagoSport / Pixsell

Selektor Crne Gore Boško Radović najavio je važnu utakmicu sjutra od 19 sati u Morači protiv Švedske u 2. kolu grupe D kvalifikacija za Eurobasket 2025.

“Iako je tek drugo kolo, slobodno mogu reći da je to utakmica koja poprilično može da odredi dalji tok ovih kvalifikacija. Baš zbog toga, pod imperativom pobjede smo protiv Švedske, koja je dobra reprezentacija, iako je oslabljena bez dva igrača koja su veoma značajna za njih”, započeo je Radović.

Gosti su doputovali još u petak veče i nakon pobjede nad Bugarsom (84:70) žele i drugi skalp.

“Šveđani su na startu protiv Bugarske pokazali da su dobra reprezentacija, veoma precizni, tačni u oba pravca i u odbrani i u napadu. Radi se o selekciji koja je sastavljena od dosta dobrih igrača, što iz njihove lige, što iz drugih evropskih liga, posebno iz Španije, tako da nas očekuje težak meč u kojem ćemo morati dobro da se potrudimo da dođemo do pobjede”, naglašava selektor Crne Gore.

Foto: FIBA

Podsjetimo, prije dva dana naša selekcija izgubila je u gostima od svjetskog šampiona Njemačke (85:61).

“U Njemačkoj praktično ništa nije bilo dobro. Odnos, čvrstina, odbrana, napad, tako da nijedan košarkaški segment nije bio dobar. Ali, dešava se i to. Istina, ovoj reprezentaciji veoma rijetko, jer smo posljednji put imali neku lošu predstavu prije šest – sedam godina. Jasno je da ne bi bilo dobro da nam se to ponovi, ali nadam se da neće”, ističe Radović, pa dodaje.

“Desi se mnogo većim reprezentacijama da odigraju lošu utakmicu, ali sa druge strane Crna Gora nije baš neko ko može više puta u toku godine da pobjeđuje ili igra egal utakmice sa svjetskim, evropskim i olimpijskim šampionima. Jasno je i da ovo nije sastav od prošlog ljeta, nedostaju tri značajna igrača, ali šta je tu je. I prije smo igrali sa kombinovanim sastavima. Međutim, očekujem reakciju, jer ono što je bilo u Njemačkoj nije bilo dobro, tako da očekujem drugi pristup i potpuno drugačiji meč za nas”.

>>> “Navijači, pomognite nam”

Ulaz u Moraču biće slobodan za navijače, što bi moglo itekako da pogura reprezentaciju na putu do premijerne pobjede u kvalifikacijama.

“Pozivam navijače naše reprezentacije da dođu i da napunimo Moraču, jer uvijek su u ovoj dvorani navijači bili naš šesti igrač i bili veoma važni za nas. Smatram da u ovoj utakmici nema favorita, jer su ovo dvije potpuno izjednačene ekipe, tako da svaki gledalac koji dođe biće nam od pomoći”, zaključuje Radović.

Standings provided by Sofascore