VESELIN VUJOVIĆ DEMANTUJE ZA LOB SPORT

“Nisam za Srbiju rekao “mi”, Crnogorac sam i s ponosom nosim svoje porijeklo”

Veselin Vujović. Foto: Lob Sport

Velika se prašina podigla nakon “izjave” Veselina Vujovića o predstojećoj utakmici Crne Gore i Srbije na Evropskom rukometnom prvenstvu, a koja se igra sjutra od 18 sati u Minhenu.

Između ostalog, u nastavku teksta, pod uvodnom rečenicom “Kada je u pitanju Srbija rekao je”, stoji…

“Mi smo pod moranjem, a onda mogu da se vežu noge i ruke”, objavio je jedan portal iz Srbije, što su potom prenijeli i brojni crnogorski mediji.

Javnost je shvatila kao da Vujović poistovjećuje sebe i Srbiju, što Cetinjanin za Lob Sport decidno i odlučno demantuje.

“Dopisivao sam sa novinarom kojem sam dao izjavu. Rekao mi je da je to napisao u brzini i da će ispraviti. Izvinio se. Nikada se nisam tako deklasirao i dobro pazim što pričam. Rekao sam – Srbija je pod pritiskom i moranjem, a ne – Mi smo pod moranjem. Ispao je problem ni iz čega”, naglašava Vujović, koji nam je na uvid dao i prepisku sa autorom teksta.

Foto: Lob Sport

Vujovć je ekspresno postao meta verbalnih napada na socijalnim mrežama.

“Iskreno, ne mogu da verujem čime se ljudi bave. Nikada se od rođenja nijesam drugačije izjašnjavao nego kao Crnogorac. Ne bi me bilo sramota da priznam da sam tako nešto izjavio, ali odgovorno tvrdim da sam rekao da je Srbija pod pritiskom i moranjem da pobijedi, a Crna Gora da igra za čast. Stvarno bih zamolio ljude na mrežama da se uzdrže od komentara bilo koje vrste jer sa ponosom nosim svoje porijeklo”, poručuje Vujović.

>>> VIDEO Veselin Vujović za Lob Sport: Crna Goro, od srca ti želim pobjedu, a fer-plej – baš me briga za to

1 komentar
S najviše glasova
Najnovije Najstarije
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare