Odbojkašice počele pripreme za Srebrnu ligu: Sjajna prilika da se uigravamo

Foto: OSCG

Klupska sezona je gotova, vrijeme je za reprezentativne obaveze. Ženska odbojkaška reprezentacija okupila se u Herceg Novom, gdje će se narednih dana pripremati za CEV Srebrnu ligu.

Selektor Milorad Krunić je na prvom treningu imao na raspolaganju 13 djevojaka, dok će se Nikoleta Perović, Dijana Vuković, Katarina Budrak i Danijela Džaković naknadno pridružiti.

Srebrna liga je novi projekat, zamišljen da se popularizuje odbojka, a naše dame prve mečeve igraju u gostima krajem maja – protiv Farskih ostrva i Portugala.

U ‘prvoj turi’ je došlo 13 cura, očekujemo još četiri, kojima nisu završila još uvijek nacionalna prvenstva u kojima igraju. Nadamo se da će ova Evropska liga biti jedan djelić našeg puta ka uspjehu, a taj uspjeh bio bi plasman na Evropsko prvenstvo u nekom od narednih ciklusa“, ističe selektor Krunić.

Dobro zna čovjek koji je osvojio duplu krunu sa Herceg Novim ove sezone koliko će značiti ovo takmičenje.

Samo učešće u Evropskoj ligi je zamišljeno kao prilika da ekipa zajedno stasava i raste, da nemamo prazna ljeta, odnosno da imamo stalna okupljanja i da probamo da kroz njih stalno podižemo kvalitet za jedan dio procenata, da bismo se u narednom ciklusu, ili dva domogli našeg cilja, a to je plasman na Evropsko prvenstvo“, nema dilemu Krunić.

Jedna od djevojaka koja je bila na treningu u SC “Igalo” je Melisa Cenović. I ona zna da je Srebrna liga samo uvod u naredno ljeto kada će “crvene” igrati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Jako sam srećna što nam je Savez omogućio da igramo ovo takmičenje, jer idućeg ljeta nas već očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Mnogo nam znači, pogotovo što imamo dosta podmlađenu ekipu i dobro će nam doći da se uigramo kao tim i da se još bolje upoznamo. Radujem se radu sa saigračicama i drago mi je što su sve došle zdrave i spremne za ove pripreme. Još četiri igračice čekamo da se pridruže, one završavaju sa ligom za par dana, tako da će se i one brzo priključiti. Radujem se ovom takmičenju i nadam se prolasku na finalni turnir, pa možda dogodine budemo igrale i u Zlatnoj ligi“, optimistična je Cenović.

U sklopu priprema, crnogorska selekcija će odigrati test duele sa Bosnom i Hercegovinom. Prvi meč u Crnoj Gori u Srebrnoj ligi na programu je 3. juna protiv Gruzije, dok će se revanš igrati sedam dana kasnije. Za 14. jun zakazan je duel protiv Portugala, a za 16. protiv Farskih ostrva.