UTISCI GOJKOVIĆA I PERKOVIĆA

“Pokazali smo da možemo da igramo sa svima”

Foto: Marcel ter Bals / DeFodi Images / Pixsell

Selektor Crne Gore Vladimir Gojković podijelio je utiske nakon poraza od Mađarske (16:18) nakon petara i osvojenog osmog mjesta na Svjetskom vaterpolo prvenstvu u Dohi.

“Utakmice sa Mađarskom i Grčkom su pokazale da igramo do kraja, što nas ranije nije krasilo u tim utakmicama koje nisu za medalju. Danas smo imali igrača manje, jer se Dušan Matković povrijedio na zagrijavanju. Momci su podnijeli veliki teret, dosta njih je bilo sa tri lične”, istakao je Gojković.

>>> Crna Gora osma u Dohi

Crna Gora je šest u Evropi, osma na svijetu. Sljedeći izazov su Olimpijske igre u Parizu.

“Možemo biti zadovoljni utakmicom. Ljepše bi bilo da smo završili pobjedom i ispred Mađarske, koja je prije pola godine bila prvak svijeta. Ove utakmice pružaju nadu da možemo da igramo sa ovim protivnicima”, naglasio je Gojković.

>>> “Kina nikada neće zaboraviti Petra Porobića”

Svoje viđenje ponudio je i Miroslav Perković, koji je protiv Mađara pogodio dva puta iz tri udarca na gol.

“Po meni, ova Mađarska je najbolja ekipa po individualnim kvalitetima na svijetu. Bili su favoriti da osvoje Svjetsko prije Španaca i prije Hrvata. Mi smo stvarno dobro odigrali s njima, smogli smo snage, skoncentrisali se, dobro se zagrijali i dobro ušli u utakmicu. Vidjelo se da možemo da igramo sa njima. Na kraju smo mi kontrolisali utakmicu, imali taj gol prednosti 20 sekundi prije kraja, primili taj gol, ali mislim da smo utakmicu mogli i morali da završimo u regularnom toku. Na kraju peterci, sigurno kvalitetniji šuteri Mađarske, dva promašena peterca i poraz. Međutim, pružili smo dobru partiju i pokazali da možemo da igramo sa svima. Ovo je dobra uvertira za sve ono što nas očekuje na ljeto”, poručio je Perković.