MILORAD BAKIĆ ZA LOB SPORT

“Poziv Crne Gore je ostvarenje sna, jedva čekam da zaigram sa bratom i uzorom”

Foto: EHF

Od dolaska u Lovćen 27. jula iz matičnih Komova jedan od najvećih crnogorskih rukometnih bisera strahovito je napredovao, a sada zavrijedio i debitantski poziv u A reprezentaciju Crne Gore.

>>> Dvomeč sa Gruzijom, debi za dvojac Lovćena

Riječ je o 19-godišnjem Miloradu Bakiću, 202 centimetara visokom lijevom beku iz ponosne Andrijevice, koji je pažnju na sebe skrenuo odličnim predstavama kako u crnogorskom prvenstvu, tako i u EHF Evropskoj ligi.

“Presrećan sam i ponosam što sam dobio poziv. Jako se radujem samim pripremama, a onda i utakmicama. Nestrpljivo čekam da sve počne. Svaki igrač od djetinjstva sanja da zaigra za reprezentaciju. Zaista predivne vijesti i svojski ću se potruditi da poziv opravdam. Istina je ovo čast za mene”, prvi su utisci Bakića u razgovoru za Lob Sport.

Foto: IHF

Uoči Evropskog prvenstva Bakić se našao na širem spisku kod selektora Vlada Šole, a sada će tokom EHF sedmice imati priliku da nastupi za Lavove u prijateljskom dvomeču sa Gruzijom u Podgorici. Istovremeno će imati veliku priliku da se nametne uoči majskog baraža protiv Belgije ili Italije za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Zanimljivo, u nacionalnom timu igraće sa rođenim bratom i članom hrvatskog Nexea, Aleksandrom Bakićem, koji u pomenutom klubu odnedavno sarađuje sa trenerom Veselinom Vujovićem. Tako će porodica Bakić imati dva reprezentativca države.

“Igrati sa bratom jedinstvena je želja od malena. Sada ćemo biti zajedno u reprezentaciji Crne Gore i mogu reći da je to ostvarenje sna. U porodici su svi srećni i ponosni. Svi jedva čekaju da nas vide zajedno na terenu. Biće jako emotivno, ali nadam se da je ovo tek početak našeg zajedničkog rukometnog putovanja u najdražem crnogorskom dresu”, naglašava vihorni bek.

Foto: EHF

Naš sagovornik rukomet je počeo da se bavi u šestom razredu osnovne škole. Potom je kroz Gimnaziju uporedo nastavio da se usavršava na parketu. Poziv na kampu na Ivanovim koritima 2019. bio je njegov prvi kontakt sa reprezentacijom, čiji je bio kadetski, a trenutno je i juniorski reprezentativac. Pomenutu selekciju u julu čeka Evropsko prvenstvo do 20 godina u Sloveniji. Bakić će biti jedna od najvećih perjanica ekipe, koju vodi Draško Mrvaljević, protiv Hrvatske, Austrije i Sjeverne Makedonije.

Foto: IHF

No, vratimo se A selekciji. Tamo će, kao i do nedavno u Lovćenu, Bakić ponovo igrati na istoj poziciji sa rukometnim uzorom Vukom Borozanom, od kojeg je imao priliku da dosta nauči tokom njihovog zajedničkog perioda na Cetinju.

“Imam dva idola, to su moj brat Aleksandar i Vuko. Imao sam prilike sa njim da dijelim poziciju u Lovćenu, što je bilo vrhunsko iskustvo za moj napredak. Ne sumnjam da će tako biti i u reprezentaciji. Vuko mi je vijek bio blizu i predstavljao podršku. Biće sjajan osjećaj ponovo upijati znanje od njega, ali i ostalih reprezentativaca koji su se dokazali, kako u reprezentaciji, tako i u klubovima u kojima igraju”, ističe Bakić.

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Podsjetimo, Bakić je ove sezone u crnogorskom prvenstvu postigao do sada 42 gola za Lovćen i trenutno je prvi strijelac aktuelnog šampiona, koji je ostvario svih 10 pobjeda. Takođe, dva puta tresao je mrežu velikana Flensburga u Podgorici, a potom protiv njemačkog kluba postigao još četiri gola u Flens areni.

“Mogu reći da je sezona jako dobra za sada sa Lovćenom. Nastavili smo pobjednički niz u prvenstvu i stigli do desete pobjede u isto toliko utakmica. Takođe, igraćemo polufinale Kupa. Sve ide prema zacrtanom planu. Sada nas čeka gostovanje Budvanskoj rivijeri u ligi. To je utakmica od velike važnosti za nas. Želimo pobjedom da se dodatno približimo šampionskoj tituli. Naravno, uz nju je cilj i trofej Kupa, kako bismo stigli do duple krune, što je naznačeno na početku sezone kao primarna misija”, poručuje Bakić.

Foto: EHF

Inače, uz Bakića i kapitena reprezentacije Mirka Radovića, Lovćen na spisku ima još tri igrača – pivote Luku Vujovića i Mihaila Šćekića te srednjeg beka Filipa Krivokapića. Bez sumnje, Bakić će uz brata i uzora uz sebe imati i klupske saigrače u nacionalnom timu, što će mu dodatno olakšati adaptaciju.

“Poziv u reprezentaciju, treniranje i igranje sa svima njima sigurno će mi biti ogroman motiv da radim još napornije i kvalitetnije, kako u selekciji, tako i u klubu. Uvijek postoji prostor za poboljšanje i napredovanje, kako bih na što bolji način reprezentovao crnogorski rukomet”, zaključuje veliki rukometni potencijal sa topom u desnoj ruci.

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport