RUKOMET / PRIPREME ZA SP DO 20 GODINA

“Preko Portugala želimo do četvrtfinala”

Foto: RSCG

Od mlađih reprezentativnih selekcija koje će ovog ljeta nastupiti na četiri prvenstva Evrope i svijeta, na scenu prvo izlaze juniorke.

Generacija koju predvodi trener Igor Marković počela je pripreme za Svjetsko prvenstvo za igračice do 20 godina koje će od 19. do 30. juna biti održano u Sjevernoj Makedoniji.

>>> Marković prozvao za SP

Na spisku trenera Igora Markovića je 20 igračica koje će konkurisati za mjesto u timu na planetarnoj smotri, na kojoj će naša reprezentacija igrati u grupi sa Portugalom, Gvinejom i Uzbekistanom.
Plasman u glavnu rundu izboriće dvije prvoplasirane selekcije.

“Važno je da su sve djevojke koje su na spisku, zdrave došle na pripreme. Nemamo mnogo vremena, ali svaki dan do početka Svjetskog prvenstva moramo da iskoristimo na najbolji način da se spremimo za veliki izazov koji nas očekuje. Prvi cilj je plasman u glavnu rundu, favoriti smo grupe uz Portugal, a upravo će duel protiv tog rivala u posljednjem kolu biti finale za nas. Naime, ukoliko uspijemo da osvojimo prvo mjesto u grupi imamo realne šanse da se plasiramo i u četvrtfinale, što bi bio sjajan rezultat za ovu generaciju. Ovo je posljednje veliko takmičenje u mlađim selekcijama za ovu generaciju i vjerujem da će upravo u Sjevernoj Makedoniji, još jednom potvrditi veliki potencijal koji posjeduju”, naglasio je trener Marković.

U stručnom štabu trenera Markovića su njegov prvi saradnik Draško Kaluđerović, trener golmana Sonja Barjaktarović i fizioterapeut Hamza Mehović.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare