Prva karta je potrošena

Foto: ImagSport / BeautifulSport / Wunderl / Pixsell

Gorak ukus ostaje nakon poraza Crne Gore od Mađarske (24:26) na startu Evropskog prvenstva.

>>> Izgubljena bitka sa Mađarima u Minhenu

Rovoska bitka sa Mađarima trajala je cijelih 60 minuta. Osim startnog vođstva, selekcija Vlada Šole konstantno je jurila suparnika u Minhenu. Bili su Lavovi tako blizu makar remija, ali su na kraju ostali “kratkih rukava” i jedina su ekipa u grupi bez bodova.

>>> “Iznenađen sam pristupom, kada ne ide pokazuje se ko je ko”

Šola je prilično često i konfuzno rotirao na bekovskim pozicijama, što se itekako osjetilo u ofanzivnom dijelu igre. Sa druge strane, posebno je u prvih 30 minuta suparnik često probijao centralni dio crnogorske odbrane i “lakim golovima” održavao prednost.

I dok je u prvom poluvremenu pronalazila rješenja preko Miloša Vujovića, Vuka Borozana i Arsenija Dragaševića, u drugom je Crna Gora patila u organizaciji napada. Kako je meč odmicao tako je bilo sve teže stići do mađarske mreže.

Foto: ImagoSport / Eibner-Pressefoto / Heike Feiner

Energija je bila na nivou, borbenost takođe. Međutim, brojne tehničke greške, olako izgubljene lopte na kraju su nas koštale bod(ov)a u Bavarskoj, iako je rezultat do samog kraja bio živ. Time je nastavljen negativni niz selekcije, koja je izgubila sve pripremne utakmice, a sada klonula i na startu prvenstva u utakmici koja je označena kao krucijalna za dalje ambicije u Njemačkoj.

Ostaje da se vidi da li je kapiten Mirko Radović izgubljen za ostatak turnira, a selekciji da se spremi za sudar vrijedan golog opstanka sa Islanđanima (nedjelja, 18:00), koji su iz bunara izronili i spasili izgubljeni duel sa Srbijom (27:27).

>>> Srbija prosula viđeni trijumf

>>> VIDEO Pogledajte kako je Srbija prokockala pobjedu

Nije sve izgubljeno. No, prva karta je potrošena, a na stolu su ostale još dvije. Crna Gora nema prava na grešku ukoliko želi da nastavi život na Euru.

Standings provided by Sofascore
1 komentar
S najviše glasova
Najnovije Najstarije
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare