LUKA BOGAVAC

“Sanjamo san – Olimpijske igre”

Foto: KSCG

Košarkaši Crne Gore privode kraju pravu radnu sedmicu.

Naša reprezentacijau odrađuje pripreme u Bemax areni zaolimpijski kvalifikacioni turnir u Rigi, koji se igra od 2. do 7. jula.

Izabranici Boška Radovića u Podgorici će trenirati do 24.juna, kada putuju za Atinu, gdje će učestvovati na Akropolis kupu, gdje će im rivali biti Grčka i Bahami. 

“Okupili smo se prije par dana, a ekipa je kao što je poznato mnogo mlađa nego prethodnih godina. Radi se o zaista motivisanim momcima i zaista od starta priprema sve protiče u najboljem redu, imamo izuzetnu atmosferu, koja je uvijek i krasila ovaj tim”, naglašava Luka Bogavac, plejmejker naše reprezentacije.

Foto: FIBA

Bogavac je prošle godine bio ključni igrač u mladoj reprezentaciji, koja je zahvaljujući njegovoj trojci u posljednjem meču protiv Hrvatske izborila opstanak u A diviziji. Sada, nakon uspješne sezone u SC Derbiju, dio je seniorske selekcije.

“Da je neko rekao prije početka sezone da SC Derby može da osvoji dva trofeja, iskren da budem ne bi vjerovao gotovo niko. Lijepa sezona, SC Derby napravio je zaista veliki uspjeh, koji jemnogim mladim igračima velika satisfakcija u našim karijerama. Sada sam spreman da dam doprinos i naravno vrlo motivisan za izazov sa reprezentacijom”, ističe mladi Mojkovčanin. 

Foto: ABA

Za razliku od ranije, ovo ljeto ne donosi prvenstvo Evrope, već će naša reprezentacija prvi put igrati kvalifikacije za najveći planetarni događaj. Izabranici Boška Radovića igraće na turniru u Letoniji sa Kamerunom i Brazilom. U drugoj grupi su Letonija, Gruzija i Filipini. Po dvije selekcije iz grupe idu u polufinale, a pobjednik turnira u Pariz.

“Idemo sa ambicijama da odemo na Olimpijske igre. Sigurno da tu želju ima svaka selekcija koja je stigla do ovog kvalifikacionog turnira, a naravno da i mi sanjamo taj san. Prije puta za Rigu idemo u Atinu, gdje ćemo imati dva kontrolna meča protiv Grčke i Bahama, koji su takođe učesnici kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, tako da će te dvije jake provjere mnogo značiti. Samim tim vjerujemo da ćemo se dobro spremiti do mečeva u Letoniji, gdje ćemo nastojati da pružimo što bolje izdanje”, zaključuje Bogavac. 

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare