Mlada Lavica za LOB SPORT: Timska igra je ključ, možemo da pobijedimo Njemačku

Foto: RSCG

Podgorica je dobila čast da ove godine bude domaćin Evropskog rukometnog prvenstva za kadetkinje. Veliki broj ljudi posjećuje salu “Voco” i pruža podršku našim mladim Lavicama.

One su za sada na polovičnom učinku (poraz od Islanda i pobjeda nad Češkom), a prije sjutrašnje bitke sa Njemačkom za prolaz dalje, porazgovarali smo sa jednom od najistaknutijih djevojaka u našim redovima – Teodorom Rončević koja je na dva meča u grupi upisala 22 odbrane.

Ipak, Teodora na početku ističe da je timska igra krucijalna za njene dobre partije

“Prije svega, želim da navedem da ja ne bih imala ovakav učinak da moje saigračice nisu odradile odličan posao u odbrani. Veoma sam zadovoljna kakav sam doprinos dala ekipi, pogotovo na drugoj utakmici na kojoj smo prikazali mnogo bolje izdanje nego na prvoj. Ključno na drugoj utakmici je bilo to što smo igrale timski, podržavale smo jedna drugu i davale vjetar u leđa. Jedino tako možemo da postignemo nama odgovarajući rezultat.

Foto: RSCG

Za Izabranice Tatjane Jeraminok sjutra je “dan D”, svjesna je toga i golmanka Crne Gore.

Svi znamo kakva je Njemačka reprezentacija. Veoma su kvalitetne i ne smijemo da uđemo opušteno u taj meč. Nama je veoma bitno da ih pobijedimo, kako bi se plasirale među najboljih osam u Evropi i samim tim obezbijedile direktni plasman na Svjetsko prvenstvo. Naravno, tu je i naša mlađa generacija kojoj trebamo objezbijediti da igraju u A diviziji. Mislimo da mozemo da nadigramo Njemačku, analizirale smo ih i znamo kako igraju. Na nama ostaje još samo da damo sve od sebe i igramo timski, jer je to najvažnije, kao i da gradimo i usavršavamo našu igru.”

Kao prioritet Rončević za narednu sezonu smatra to što će se takmičiti u Prvoj crnogorskoj ligi, a na reprezentativna okupljanja se uvijek odaziva sa velikim zadovoljstvom.

Što se tiče klupskih ocekivanja, moram da naglasim da ovu sezonu započinjemo u Prvoj crnogorskoj ligi. Tu ćemo se susresti sa mnogo iskusnijim i boljim igračicama, samim tim steći ćemo veliko iskustvo. Takođe moram pomenuti reprezentaciju jer braniti boje države je nešto veoma posebno, samim tim mi je čast biti dio toga. Nadam se da ću i u nastavku karijere nastaviti da nastupam za Crnu Goru“, zaključila je šesnaestogodišnja budućnost među rukometnim stativama.

Crna Gora odlučujući meč sa Njemačkom igra sjutra (nedelja) od 18 časova.