U grupi nema slabih, već samo kvalitetnih

Šola prisustvovao žrijebu u Njemačkoj, FOTO: RSCG
FOTO: RSCG

Crnogorski rukometaši dobili su rivale u grupi “C” za Evropsko prvenstvo koje će se u januaru igrati u Njemačkoj. Popularni lavovi su na grandioznom fudbalkom stadionu, “Merkur Špil” areni žrijebani zajedno sa Islandom, Mađarskom i Srbijom.

<<< Lavovi saznali rivale na Evropskom prvenstvu

Na prvi pogled, stiče se utisak da u taboru Rukometnog saveza mogu biti zadovoljni žrijebom.

“Mislim da je naša grupa najizjednačenija u smislu kvaliteta svih selekcija i sa druge strane daje nam šansu da igramo sa svima. Mislim da će jako biti bitna ta dnevna forma u trenutku kad se bude igralo protiv određenih protivnika i vrlo važno je u kakvom će stanju i formi igrači doći na pripremni ciklus”, rekao je selektor Vlado Šola.

Crna Gora je izbjegla grupu “A” gdje su domaćin Njemačka, te Francuska, kao i grupu “B” u kojoj su Španija i Hrvatska. Dvije prvoplasirane selekcije iz grupe nastaviće borbu za što bolji rejting na EHF EURO 2024.

“Svaka selekcija je jako kvalitetna i nema tu slabih u našoj grupi. Ima samo kvalitetnih. Ali, dobra je činjenica da možemo da se nosimo sa svima. Sve su reprezentacije željele da izbjegnu Francusku i Njemačku jer je tu praktično nemoguće proći grupu”, dodaje Šola.

Crna Gora će turnir otvoriti 12. januara duel protiv Mađarske, dva dana kasnije igraće sa Islandom, a 16. januara protiv Srbije. Kompletna grupa igraće se u Minhenu.

“Vidjećemo koliko će to biti dobro. Sasvim je svejedno protiv koga otvaramo turnir, važno je da to uradimo kvalitetno”, zaključio je Šola.

Za rukometaše Crne Gore biće to sedmo Evropsko prvenstvo. Najbolji plasman ostvarili smo 2022. godine osvajanjem 11. mjesta.