BOŠKO RADOVIĆ

“U Rigu je ljepše putovati nakon trijumfa”

Foto: ImagoSport / Pixsell

Pobjedom nad Bahamima 93:80 Crna Gora je polovičnim skorom završila nastup na Akropolis kupu u Atini, gdje su na startu prvo poraženi od domaćina, selekcije Grčke 86:57.

>>> CRNA GORA – BAHAMI 93:80 Simonović i Vučević povukli ka velikom preokretu

Za razliku od prve utakmice, Crna Gora je u drugom meču djelovala mnogo bolje, a posebno u drugom poluvremenu kada je napravila preokret i stigla do ubjedljivog trijumfa na kraju. U svakom slučaju bile su to veoma važne provjere za Boška Radovića, nakon samo par dana priprema, s obzirom da naša selekcija već u nedjelju, 30.juna, putuje za Rigu, na kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre.

“Poslije sumorne utakmice protiv reprezentacije Grčke, u meču protiv Bahama imali smo prilično bolji odnos, bolju energiju i dobrih 20 minuta. Međutim, ako gledamo protivnike na turniru u Rigiji onda je jasno da nam 20 minuta nije dovoljno. Zbog toga, jasno je da nam treba više minuta dobre igre u oba pravca, a posebno u odbrani, koja je i protiv Bahama imala dosta problema, ali je napad djelovao mnogo bolje”, rekao je selektor Crne Gore.

>>> “Šamar od Grčke došao u pravom momentu”

Crna Gora takmičenje u Rigi  počinje 2. jula sa Brazilom, dok je dan kasnije rival Kamerun. U drugoj grupi su Letonija, Gruzija i Filipini. Po dvije selekcije iz grupe idu u polufinale, a pobjednik turnira u Pariz. Polufinale je 6.jula, a finale dan kasnije.

“U Rigi nas čekaju dva jaka meča. Igramo protiv Brazila i Kameruna, ali za nas je važno da smo ostvarili pobjedu i da smo pobjedom završili ovaj turnir u Atini, a ona nam je zaista trebala nakon izdanja i poraza od Grčke na startu. Bila je zaista potrebna zbog samopouzdanja, ali i zbog ljepšeg utiska i svakako je da ljepše putovati nakon trijumfa”, objasnio je Radović.

Naša reprezentacija večeras će doputovati u Podgoricu, a tokom petka i subote treniraće u ,,Bemax areni“, dok će već u nedjelju otputovati za Rigu.

“Do utakmice sa Brazilom imamo četiri možda pet treninga, tako da je jasno da nemamo mnogo vremena. Potrebno je sada nakon povratka za to kratko vrijeme da se potrudimo da ispravimo dosta nekih stvari, kao i koncentraciju, odgovornost prema igri, lopti, prema svemu, ali pokušaćemo u naredna dva – tri dana da to popravim tokom treninga i nadam se da ćemo mnogo bolji i spremniji dočekati kvalifikacioni turnir u Rigi”, podvukao je Radović.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare