EP U RUKOMETU / CRNA GORA - SRBIJA

Simić briljirao protiv Srbije, pa dobio crveni karton

Trenutak sudara Simića i Pešmalbeka. Foto: Sports Press / Sipa USA / Pixsell

Nebojša Simić briljirao je u prvom poluvremenu utakmice protiv Srbije u 3. kolu Evropskog prvenstva, a koje je naša selekcija riješila u svoju korist 15:14.

Golman Crne Gore skupio je sedam odbrana u prvom dijelu susreta, izluđujući protivničke igrače. Tome u prilog svjedoči i detalj sa samog početka kada je barski ministar odbrane zaustavio šut Nemanje Ilića iz sedmerca.

“Simićeve nevjerovatne odbrane više nisu iznenađenje”, piše EHF, oduševljen odbranom našeg čuvara mreže.

Time je Simić najavio još jedno svoje sjajno veče u Minhenu, gdje je do sada protiv Mađarske upisao 11, a protiv Islanda 12 odbrana na kontinentalnom prvenstvu.

Međutim, početkom drugog poluvremena prilikom kontre Srbije Simić je istrčao i bezazleno se sudario sa Draganom Pešmalbekom. Razumljivo, isključenje je bilo neminovno, ali je švedski sudijski par Mirza Kurtagić – Matijas Vetervik iznenađujuće, a čini se i prestrogo, odlučio da pokaže direktan crveni karton crnogorskom golmanu u pošalje ga u svlačionicu.

Simić se pri izlasku, u duhu fer-pleja, izvinio Pešmalbeku, a Crna Gora ostala bez jednog od najboljih igrača na oproštaju od Eura.

>>> VIDEO Crnogorska pjesma u Minhenu: “Novo jutro će svanuti”

Standings provided by Sofascore