VLADIMIR GOJKOVIĆ

“Vjerovali smo, ali se vidjela razlika”

Foto: Marcel ter Bals / DeFodi Images / Pixsell

Selektor Crne Gore Vladimir Gojković podijelio je utiske nakon poraza Crne Gore od Španije (12:15) u četvrtfinalu Svjetskog vaterpolo prvenstva, a time i oproštaja od višeg plasmana u Dohi.

>>> Evropski prvak preveliki zalogaj

“Vidjela se ta razlika. Oni su, pored svog tog individualnog i kolektivnog kvaliteta koji imaju, imali i četiri dana pauze. Vidjelo se da su u duelu jači. Opet smo imali loše otvaranje utakmice, 2-3 utakmice zaredom, ali sam iskreno na 8:7 vjerovao da smo se vratili… Ta loša realizacija sa igračem više, prije svega u trećoj četvrtini, mislim da je otvorila napad Španiji da riješi utakmicu“, rekao je Gojković.

Foto: Marcel ter Bals / DeFodi Images / Pixsell

Pokušala je potom Crna Gora da se vrati, ali treća četvrtina bez postignutog i s pet primljenih golova skupo je koštala na kraju.

“Za razliku od meča sa Srbijom, u četvrtoj četvrtini smo pokušali da se vratimo, borili smo se da vratimo rezultat i postignemo dva brza gola… Nemam šta da zamjerim. Svako od igrača je želio ovo polufinale više nego što ja mogu željeti za njih. Tako da, ogromna potrošnja, da se okrenemo onome što dolazi i da probamo da odigramo te preostale dvije utakmice na najbolji način”, rekao je Gojković nakon utakmice.

>>> “Ostaje žal, nismo smjeli da dozvolimo oscilacije u igri”