BEZ TV PRENOSA KOŠARKAŠA

Zemlja čuda

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Crna Gora, zemlja čuda.

Dok se njena košarkaška reprezentacija priprema za istorijski kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre, Crna Gora očigledno ima preče obaveze.

Košarkaši su sinoć u Pireju izgubili od Grčke (86:57) na Akropolis kupu. Svejedno, i da su pobijedili to građani ove države nisu imali nigdje da gledaju. Jer, zašto i bi kad, Javni servis svih građana u prvom redu, pa onda svi ostali, nemaju ni najmanji osjećaj i takt za trenutak u kojem se naša košarka nalazi.

>>> Crveni ubjedljivo poraženi u Atini

Nije prvi, a nažalost ni posljednji put. Konstanta je jedino izostanak bilo kakve, profesionalne i moralne odgovornosti. Tabu tema.

Izabranici Boška Radovića večeras od 19 sati igraju protiv Bahama, a sve u sklopu što bolje pripreme za letonsku Rigu, gdje će 2. i 3. jula igrati sa Brazilom i Kamerunom te pokušati da prođe dalje i dodatno se približi Parizu.

Pogađate, prema najavi, TV prenosa opet biti neće.

Opijen Evropskim fudbalskim prvenstvom, na kojem usput nema Crne Gore, javni emiter zaboravio je da nacionalni košarkaški tim trenutno skuplja sav raspoloživi arsenal za pohod na najveće sportske snove – Olimpijske igre.

Istovremeno, ovakav odnos prema reprezentaciji i, u prvom redu, prema našim sportistima teško je objašnjiv u državi koja se u njih kune, a dozvoljava da ovakvi propusti postaju normala u sveprisutnoj nenormali.

Crna Gora, zemlja čuda.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare