RUKOMET

Bemax napustio ŽRK Budućnost

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Kompanija Bemax nakon tri sezone, tokom kojih je bila generalni sponzor Ženskog rukometnog kluba Budućnost, od danas više nije dio sponzorskog pula dvostrukog šampiona Evrope.

Od sezone 2021/22, jedna od najuspješnijih crnogorskih kompanija davala je ključni doprinos funkcionisanju najtrofejnijeg crnogorskog kluba, koji je prije tri godine, na početku saradnje, bio u velikim finansijskim problemima.

Nakon finansijske stabilizacije kluba Bemax napušta sponzorski pul ŽRK Budućnost u trenutku kada su izmirene sve obaveze iz prethodnih sezona i formiran sastav za narednu, sezonu 2024/25, u kojoj je cilj da Plave ponovo budu konkurentne rivalima u EHF Ligi šampiona.

“Za nas, kao društveno odgovornu kompaniju, koja pruža podršku sportu, kako pojedinačno, tako i klubovima i nacionalnim Savezima, bila je čast što smo u prethodne tri sezone bili generalni sponzor brenda kao što je ŽRK Budućnost.

Uspjeli smo da riješimo nagomilane finansijske probleme, doprinesemo formiranju tima za narednu sezonu i klub ostavimo bez ijedne neizmirene obaveze iz prethodnih sezona, uključujući i nedavno završenu 2023/24.

Sigurni smo da će klub uskoro dobiti novog sponzora i nastaviti da bude najbolji predstavnik crnogorskog rukometa i sporta na međunarodnoj sceni”, naveli su iz kompanije Bemax.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare