SAOPŠTILA MAJA BULATOVIĆ

“Budućnost se gasi, nažalost je to sudbina koja nas je sačekala”

Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Praktično od kada je objavljeno da kompanija Bemaks više nije sponzor ŽRK Budućnost počelo je da se šuška o gašenju evropskog velikana ženskog rukometa.

Nažalost, špekulacije su se ispostavile kao tačne, a sve je to danas u razgovoru za Dan potvrdila Maja Bulatović legenda Budućnosti i izvršni direktor tog kluba.

Na današnji dan klub se gasi. Nažalost, nije ni prvi ni posljednji, ali to je sudbina koja nas je sačekala“, započela je Bulatović u razgovoru za Dan.

U posljednjih nedjelju dana neki troškovi su uspjeli da se regulišu, ali većina nije i zbog toga, problemi su veliki.

Deset dana pred okupljanje ekipe za početak nove sezone ostali smo bez glavnog sponzora i klub je u nezavidnoj situaciji. Problemi su veliki, a u minulih nedjelju dana pokušali smo da minimiziramo troškove i da raskidamo ugovore, jer nemamo uslova da platimo bilo šta. U nečemu smo uspjeli, ali u mnogo toga ne. Problem je još veći ako se zna da je napravljen plan priprema, da je ekipa trebalo da obavi prvi dio na Jahorini (50 odsto sredstava uplaćeno), da smo prijavili nastupe na turnirima, da su kupljene avionske karte.Bemaks je pokrio troškove za prošlu sezonu, ali su ostale obaveze za šesti i sedmi mjesec – od stanarina, avio karata, igrača koji su trebalo da dođu“.

Ni sama nije sigurna kako će uspjeti da “srede” sve, a da prođu bez penala.

Ovih dana prave se aneksi ugovora, da prođemo bez penala i da budu slobodne u izboru nove sredine. Kako ćemo u tome uspjeti, ne znam. Igračicama koje su trebalo da dođu treba da se saopšti informacija da nisu dio kluba, da su takođe slobodne. Jednostavno, klub se gasi“, naglašava Bulatović.

Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Situacija je kompleksna – postoje imena i prezimena ljudi koji se potpisuju kao vlasnici kluba, ali jednostavno nisu finansijeri, Bulatović objašnjava i zašto.

Postoje osnivači, a to su privatna lica koja rade u klubu. Jednostavno, u vrijeme korone morali smo preregistrovati klub kako bismo ispunili obavezu tadašnjeg ministra Nikole Janovića. Dali smo svoje ime i prezime da bi nas Ministarstvo registrovalo, ali nismo finansijeri. Koliko sam upoznata Bemaks nije želio da prihvati da Opština bude vlasnik 51 odsto. Što se nas tiče, može Opština da bude vlasnik 1.000 odsto“.

Situacija je jako složena. Da bi klub opstao moraju se raskinuti ugovori koje je dogovorila kompanija Bemaks. Na današnji dan Budućnost se gasi.

Mnogo je to složeno. Moraju se raskinuti ugovori koje je napravio Bemaks, tačnije ugovori koje su napravile menadžerka Katarina Bulatović i trener Bojana Popović, koje su sklapale ekipu. Takođe, smatram da se svjesno sa Milenom Raičević ušlo u tu tužbu, koja je kod EHF završena kako je završena. Hoće li Budućnost kao Vardar zbog duga biti izbačena iz Lige šampiona to ne znam, ali mi smo svemu naredni. Ponavljam, na današnji dan nemamo uslova da budemo učesnici Lige šampiona. Jednostavno, klub se gasi. Hoće li on igrati crnogorskoj ligi, ko će da ga vodi, ja ne znam ovog trenutka, ali imamo obaveze iz šestog i sedmog mjeseca prema zaposlenima i povjeriocima koje moramo da regulišemo. Igračicama u ponedjeljak treba se saopšti da im se raskidaju ugovori, ali ja ne znam ko će to da to kaže, jer ja nisam finansijer“, zaključila je za Dan Maja Bulatović.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare