BULATOVIĆ ZA LOB SPORT: Zaboravio se Kup pobjednika kupova, željele smo da ispravimo grešku iz LŠ

Foto: ŽRK Budućnost

Maj je rezervisan za sjećanje na zlatne momente crnogorskog klupskog rukometa. Nakon dvije titule šampiona Evrope, danas smo se prisjetili trofeja Kupa pobjednika Kupova koji su osvojile rukometašice Budućnosti.

Protiv danskog Vejena plave dame osvojile su treći evropski trofej, Draganu Adžiću je to bio prvi, kao i većini mladih djevojaka koje su tada krenule da pišu magične stranice istorije. Jedna od onih koja je bombardovala protivnike, sa desnog beka je – Katarina Bulatović.

Već tri godine Kaća je u igračkoj penziji, sada je posvećena nekim novim obavezama u ulozi sportskog direktora, a kada smo je pozvali, sa zadovoljstvom se sjetila velikog evropskog rezultata.

Prošlo je dosta vremena“, počela je Kaća razgovor za Lob Sport.

Bio je to početak mlade ekipe koja je kasnije ostvarila neke mnogo veće stvari. Zbog tih rezultata, ovaj Kup je ostao u sijenci, niko ga ne stavlja u CV. Bio je to dokaz da možemo puno, kockice su se složile, sve se dovelo u red“, kroz osmijeh priča Bulatović.

>>> Dragan Adžić za LOB SPORT: Kruna svih generacija, vrijedilo je živjeti za bajkovitu 2012.

>>> Bojana Popović za LOB SPORT: Odbrana i pametna odluka ne ulaze u listu strijelaca, a to nam je donijelo titulu

>>> VREMEPLOV: Dan kad je Budućnost ostvarila snove svih generacija

Naša sagovornica je, sa osam golova, bila je najzaslužnija za pobjedu u Danskoj 23:20, dok je u krcatoj “Morači” bilo 18:16. Iako manje evropsko takmičenje, Bulatović i drugarice imale su poseban motiv.

Tada smo ispale iz Lige šampiona. I željele smo da pokažemo da možemo. Uspjele smo u tome, vrijedno smo radile i ispravile grešku. Znate kako to ide u Crnoj Gori, broji se samo rezultat“, dodaje Bulatović.

Osvajanje tog trofeja bilo je uvod u magičnu 2012. godinu kada je osvojena Liga šampiona, reprezentacija je osvojila olimpijsku i evropsku medalju. Međutim, posljednjih nekoliko godina klupski rukomet ne donosi takve rezultate.

Ali, to ne znači da ih neće biti“, ističe Bulatović,

Potrebno je vrijeme, jer nakon smjene generacije i odlaska ovih iskusnijih ostale su samo mlade. To se u Budućnosti odavno nije desilo, da nema makar dvije iskusne u timu. Stigle su neke nove djevojke, što je dobro i za reprezentaciju, mogu da igraju narednih deset godina za državni tim. To je uspjeh Budućnosti. Gradi se osnova i za klub i za reprezentaciju. Imaće Budućnost dobrih rezultata u narednim godinama, sigurna sam u to. Moramo istrpjeti, zarad većih ciljeva. Na sreću, Budućnost se nije ugasila, već je nastavila da postoji, nastaviće da raste“, zaključila je Katarina Bulatović.