Češka za kraj: “Odbrana donosi pobjedu i lakši put do Pariza”

Foto: IHF

Umor je protiv Holandije učinio svoje, pa će rukometašice Crne Gore sjutra (10.15h) protiv Češke igrati za sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu.

Nisu Lavice uspjele da isprate brzu igru Holanđanki, a meč protiv Čehinja bitan je iz dva razloga. Prvi je da se u dobrom raspoloženju kruniše još jedan veoma dobar nastup na velikom takmičenju, a drugi – sedmo mjesto donosi lakšu grupu kada su u pitanju kvalifikacije za Olimpijske igre.

Dosta utakmcia smo odigrale. Smatram da u zadnjoj moramo pokazati naš karakter i da izađemo kao pobjednici. Zbog nas, zbog našeg osjećaja i da završimo pobjedom prvenstvo. Dugorale smo daleko, žao mi je što smo protiv Holandije izgubile iako je početak bio dobar. Moramo da zaboravimo sve što je bilo“, nema dilemu Matea Pletikosić.

>>> VREMEPLOV: Noć kada je pravda zadovoljena, noć kada se mala Crna Gora popela na krov Evrope

>>> Joka za LS: Znala sam da će doći momenat za osvetu Norveškoj, ta 2012. se nikada neće ponoviti”

Češka je jedno od prijatnijih iznenađenja na ovom prvenstvu svijeta, ali u četvrtfinalu nije imala šansi protiv moćne Francuske koja će igrati finale.

Daju sve od sebe, bore se. Biće jako teško, a dobar rezultat moramo tražiti našom odbranom“.

Jedna od djevojaka koja će vjerovatno dobiti šansu protiv Češke je najmlađa, Jelena Vukčević kojoj je ovo debi na velikom takmičenju za prvi tim.

Ima par djevojaka koje su igrale po 60 minuta, sigurno je došlo do pražnjenja, i fizički i psihički, naročito poslije Danske i Holandije. Najbitnije da ostanemo zdrave i onda završimo prvenstvo pobjede. Bitno je i zbog osjećaja, ali i zbog narednih takmičenja“, svjesna je Jelena važnosti ovog duela.

Foto: IHF

Bez obzira na dobre partije rivala, Lavice su favoriti.

Češka je iznenađenje, upisale su neočekivan plasman. Međutim, mi igramo odbranu na zavidnom nivou i sigurno će ona da nas dovede do pobjede. U napadu, takođe, moramo biti strpljive i sigurne. Znamo da bi nam pobjeda olakšala put do Pariza.“.

Prvenstvo koje su zajednički organizovale Švedska, Danska i Norveška Vukčević će zauvijek pamtiti.

Ogromno iskustvo za mene i prelijep osjećaj. Osjetila sam kako je to biti sa seniorskom reprezentacijom, na terenu i van njega. Vlada odlična atmosfera i ovo je najljepši mogući osjećaj“, poentirala je Jelena Vukčević.