EHF LIGA ŠAMPIONA

Cetinjske sudije besprekorne u Barseloni

Foto: EHF

Završeno je četvrtfinale rukometne EHF Lige šampiona.

Aktuelni šampion Evrope, Magdeburg, Kil, Alborg i Barselona igraće završni fajnal-for u Kelnu 8. i 9. maja za kontinentalnu titulu.

Revanš četvrtfinala između Barselone i PSŽ-a besprekorno su vodili crnogorski arbitri Ivan Pavićević i Miloš Ražnatović. U dvorani Blaugrana, pred 5.550 gledalaca, cetinjski dvojac odradio je sjajan posao u pobjedi Katalonaca 32:31 (17:12).

Nakon pobjede u Parizu (22:30), Barsa je držala konce u revanšu te na kraju s ukupnih 62:53 izborila plasman na završni turnir. Tokom utakmice dva tima prepuna zvijezda Pavićević i Ražnatović još su jednom pokazali autoritet te pravovremenim odlukama upotpunili spektakl u Gaudijevom gradu.

Time je dvojac iz crnogorske Prijestonice nastavio s višegodišnjim usponom na rukometnoj evropskoj mapi, čemu svjedoči i nedavni izbor IHF da dijele pravdu i na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Podsjetimo, Pavićević i Ražnatović šesti put su sudili ove sezone u Ligi šampiona. Najprije 12. oktobra u utakmici Barselona – GOG Handbol (38:30). Potom su dijelili pravdu 19. oktobra evropskom prvaku Magdeburgu u trijumfu nad Portom (37:33).

Crnogorske sudije bile su na parketu 15. novembra u gostujućem skalpu Vesprema nad Celjem (40:33), kao i 29. novembra u tijesnom slavlju Alborga na strani nad Kolštadom (19:18). Posljednju utakmicu grupne faze vodili su 22. februara u Parizu između PSŽ-a i Industrije Kjelce (35:26).

Prikazanim u Barseloni još su jednom potvrdili svoj status u evropskim okvirima. I ko zna, možda se nađu i u Kelnu, što bi u konačnici bilo ogromno priznanje za crnogorski rukomet u cjelini.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare