BUDUĆNOST FORMIRALA TIM

Danijelson dio koji je nedostajao u plavo-bijelom mozaiku

Foto: Christian Heilwagen/Imago/PIXSELL

Nakon kratkotrajnog zatišja, nove vijesti iz ženskog rukometnog kluba Budućnost. Švedska reprezentativka Klara Monti Danijelson poslednji je dio mozaika u timu sastavljenom za narednu sezonu.

Iz kluba su podsjetili da je Skandinavka osmo pojačanje dvostrukog šampiona Evrope, čime je završeno formiranje tima za narednu sezonu u kojoj je cilj da izabranice Bojane Popović budu konkurentne najboljim timovima u Ligi šampiona.

Tridesetdvogoišnja pivotkinja u Podgoricu stiže iz francuskog Šambreja, za koji je nastupala u poslednje tri sezone. Prethodno je nosila dres švedskog Lugija, danskih klubova Randers i Esbjerg, te njemačke Borusije Dortmund.

Danijelson je dvije sezone je igrala u Ligi šampiona, a u poslednje tri u dresu Šambreja, nastupala je u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju – Evropskoj ligi.

Bila je u sastavu reprezentacije Švedske na Evropskom prvenstvu 2022 koje je održano u Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Uprava Budućnosti je u prethodnom periodu učinila mnoge napore kako se ne bi ponovila upravo završena sezona u kojoj su Plave nastup u Ligi šammpiona završile već u grupnoj fazi.

U klub su se vratile reprezentativke Đurđina Jauković, Jelena Despotović i Nina Bulatović, dok su tim pojačale Ruskinja Valerija Kirdjaševa, Šveđanka Dženi Karlson, Francuskinja Aisatu Kujate i Norvežanka Sakura Hauge, koja brani za reprezentaciju Japana.

Ugovore su produžile crnogorske reprezentativke Armel Atingre, Ivona Pavićević, Ivana Godeč, Andrijana Popović, Tanja Ivanović, Anastasija Marsenić i Nađa Kadović, te bek Mari Plamenova Tomova.

U Budućnosti ostaju i djevojke koje su priključene iz filijale Rudara – Jelena Vukčević i Dunja Radević, a u narednoj sezoni prvom timu priključuju se i Nikolina Marković, Maša Kuzmanović i gomanka Marija Marsenić.