Danska blamaža

Foto: ŽRK Budućnost

Poraz od Bitinghajma u Podgorici se mogao opravdati neuigranošću i kadrovskim problemima, današnji u Danskoj ne može ničim – blamaža rukometašica Budućnosti na gostovanju Odenzeu u drugom kolu Lige šampiona – 24:39.

Govorila je pred start sezone trener Plavih, legendarna Bojana Popović, da klub sada funkcioniše mnogo bolje organizaciono i da se može govoriti o procesu koji će kulminirati povratkom na evropski tron za eventualno tri godine. Zatim je nakon neuspjeha protiv Njemica u prvom kolu i pred put u Dansku, Popovićeva kazala da je pojedine rukometašice koje su dovedene nisu pojačanja već klupski igrači. Duel sa Odenzeom pokazao je da će proces povratka u evropski krem biti mukotrpan i bolan i potvrdio da je konstatacija za pojedine nove igračice tačna.

Plavo-bijele praktično nisu postojale na parketu. Domaće su meč otvorile parcijalom 4:1, imale i 18 golova viška u finišu prvog dijela igre – 24:6. Nakon 30 minuta rukometa samo osam postignutih i čak 25 primljenih golova našeg tima!

Jedinine svijetle tačka u ekipi Budućnosti bile su kapitenka Milena Raičević i Nađa Kadović sa po pet golova. Kadovićeva je imala stopostotnu realizaciju. Adriana Kardoso de Kastro je postigla četiri gola, Ivana Godeč tri, Tanja Ivanović i Vanesa Agović po dva, Ivona Pavićević, Anastasija Marsenić i Kalidiatu Niakate po jedan pogodak.

Armel Atingre je ubilježila devet odbrana i jedan sedmerac.

Bo van Vatering je sa šest pogodaka bila nerješiva enigma za odbranu Plavih. U pobjedničkom timu su se istakle Maren Niland Ardal i Malin Larsen sa po pet golova.

Standings provided by Sofascore