PRVA RUKOMETNA LIGA

Derbi istine u Budvi

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Derbi 11. kola Prve crnogorske rukometne lige sjutra (nedjelja) od 18 sati u Mediteranskom sportskom centru u Budvi igraju Budvanska rivijera i Lovćen.

Prvi meč najjačih domaćih sastava nije se dogodio 7. oktobra na Cetinju. Budvani se nisu pojavili na parketu u Prijestonici zbog tadašnjih višestrukih problema unutar kluba, pa je Lovćen slavio službenim rezultatom (10:0).

Nakon toga je budvanski sastav vezao devet pobjeda, dok je Lovćen lider sa maksimalnim učinkom od 10 trijumfa. U slučaju da ekipa Filipa Popovića pobijedi u gostima napraviće praktično ključni korak na putu do titule šampiona.

Foto: Stefan Ivanović

Sa druge strane, ukoliko osvajač prošlosezonskog Kupa trijumfuju i nanese premijerni poraz Lovćenu otvoriće trku za prvo mjesto, budući da će imati tek bod manje, budući da je u oktobru uz službeni poraz kažnjena i jednim bodom od RSCG-a.

Đorđo Peruničić iz budvanskih redova najbolji je strijelac lige sa 90 postignutih golova, dok takav epitet na drugoj strani ima novopečeni reprezentativac Milorad Bakić sa 42 pogotka.

Golman Lovćena Filip Borozan sa 43,7 odsto ima najbolji prosjek u ligi (73 odbrane iz 167 šuteva). Istovremeno, čuvar mreže Budvanske rivijere Lazar Pešić prvi je u disciplini najviše odbrana po meču – 9.70.

Bez sumnje, čeka nas prava rukometna poslastica, nakon koje će biti jasnija rukometna slika u crnogorskim okvirima.