ĐURĐINA JAUKOVIĆ

“Dobile smo tešku grupu”

Photo: EXPA/ Pressesports/ Bernard Papon/Pixsell

Samo par dana nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Olimpijske igre crnogorske rukometašice saznale su rivale na Evropskom prvenstvu koje je na programu od 28. novembra do 15. decembra.

>>> Lavice saznale rivale

Lavice će ukrstiti koplja sa Rumunijom, Srbijom i Češkom u okviru grupe A. Poslije žrijeba svoje utiske iznijela je Đurđina Jauković koja smatra da je grupa teška i bez autsajdera.

Dobile smo tešku grupu u kojoj nema autsajdera. Sva tri tima odlično poznajemo, jer smo imale priliku da igramo protiv njih u posljednje dvije godine“, započela je stamena Nikšićanka.

Photo: EXPA/ Pressesports/ Baptiste Paquot/EXPA/Pixsell

Sa sve tri ekipe Lavice su se sastajale u bliskoj prošlosti. Sa Srbijom u kvalifikacijama baš za ovo prvenstvo. Češka je bila protivnik u utakmici za sedmo mjesto na Mundijalu, dok su sa Rumunkama odmjerile snage na prošlom Evropskom prvenstvu.

Sa Srbijom smo nedavno imale dva duela u kvalifikacijama za ovo prvenstvo, dok je Češka bila rival u meču za sedmo mjesto na posljednjem Svjetskom prvenstvu u decembru. Sa Rumunijom smo imale sjajan okršaj na prethodnom Evropskom prvenstvu, kada smo pobjedom u Skoplju, izborile plasman u polufinale, kasnije došle i do medalje“, dodala je Jauković.

Svjesna je Đurđina da će biti teško, ali ići će korak po korak. Prvi cilj je plasman u glavnu rundu.

Biće teško, ali idemo korak po korak. Prvi cilj je da se plasiramo u glavnu rundu i prenesemo što više bodova, nakon toga ćemo praviti dalje planove“, zaključila je Jauković.