EVROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE

Francuska slavi Prandija

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sva ljepota rukometa bila je sažeta u prvom polufinalom duelu Evropskog prvenstva između Francuske i Švedske. Jedan tim vodio je u prvom, jedan u drugom poluvremenu, a na kraju su produžeci odlučili ko će se u finalu boriti za trofej prvaka Evrope, a to su popularni Eksperti koji su slavili 34:30.

Prvo poluvrijeme obilježili su Francuzi i sjajni Hugo Deskat za koje Šveđani nisu imali rješenja. Serija 7:0 u periodu između petog i 14. minuta igre bila je dovoljna da Eksperti na poluvrijeme steknu veliku prednost, i ruku na srce djelovalo je da će u nastavku meča nastaviti u istom ritmu i tasirati sebi put ka finalu.

Ipak, potpuno drugačijih pola sata gledali smo u nastavku, gdje je branila trofeja krenuo svim silama ka naprijed, a Francuzi su pritom imali dosta praznih minuta što je prouzrokovalo povratku Švedske u meč.

Pogađali su Feliks Klar i ekipa, i stigli do nevjerovatnog preokreta, i na sekund do kraja imali gol razlike. Tada se ukazala jedina šansa koja je ostala Francuzima, a to je šut sa deset metara koji je uzeo Eloim Prandi – i pogodio.

Savio se Francuz u desnu stranu, i pronašao jednu jedinu pukotinu u golu Šveđana i tako obezbijedio svom timu produžetke. U produžecima psihološka prednost bila je uz Francuze, a u prvih pet minuta rukometa se igrao Dilan Nai koji je doveo svoju reprezentaciju do plus tri.

>>> VIDEO Gol vrijedan medalje

Nemoćno i šokirano djelovali su Šveđani sa svega tri postignuta gola za deset minuta, pa su Eksperti još jednom pokazali da se rukomet igra do posljednje sekunde.

Francuska će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Njemačka – Danska koji je na programu od 20:30.