VLADO ŠOLA

“Grupa je po mjeri, ali sve protivnike moramo shvatiti ozbiljno”

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Rukometaši Crne Gore saznali su rivale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2026. godine. Izabranici Vlada Šole igraće u grupi 2 zajedno sa Mađarskom, Slovačkom i Finskom.

>>> Za Evropsko prvenstvo sa Mađarima, Slovacima i Fincima

Šola je nakon žrijeba istakao da je grupa dobra te da su rivali po mjeri. Mađarska je glavni rival, Slovačka nepoznanica, a Finska je tim sa kojim ne bi smjelo biti problema.

Dobili smo dobru grupu i protivnike po mjeri. Mađarska je bez sumnje glavni rival i selekcija koju odlično poznajemo, jer smo igrali na posljednjem Evropskom prvenstvu u januaru. Siguran sam da se protiv njih može igrati u gostima, a naročito na našem terenu. Slovačku ne poznajem najbolje, ali na osnovu njihovih izdanja posljednjih godina, mogu da kažem da se radi o rivalu koji zna da bude nezgodan ukoliko se potcijeni. Iz posljednjeg šešira smo dobili Finsku i to je protivnik protiv kojeg ne bi trebalo da imamo problema“, započeo je selektor.

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Ipak, smatra da ukoliko Lavovi budu kompletni i spremni te ako se svi rivali shvate ozbiljno da problema neće biti.

Ipak, jasno je da moramo da budemo maksimalno fokusirani i da ozbiljno shvatimo sve rivale u grupi. Najvažnije je da mi budemo kompletni i spremni za sve mečeve. Ako bude tako, onda ostvarenje cilja i plasman na Evropsko prvenstvo, neće doći u pitanje. A za nas je najvažnije da smo svake godine učesnici velikih takmičenja“, zaključio je Šola.