“Idemo zajedno po trijumf u derbiju”

Filip Božović. Foto: RK Lovćen

Derbi 8. kola Prve rukometne crnogorske lige sjutra od 20 sati na Cetinju igraju Lovćen i Rudar.

Dva sastava do sada su upisala po maksimalnih sedam pobjeda. Utakmicu iz redova crnogorskog šampiona najavljuje mladi 16-godišnji perspektivni pivot Filip Božović.

“Nakon velike borbe i teške utakmice u Šafhauzenu, koja je bila prelijepo iskustvo za mene, okrećemo se domaćem prvenstvu i utakmici protiv Rudara. Na tom meču idemo da pružimo svoj maksimum i ostvarimo još jednu pobjedu u našoj ligi. Neće biti lako, jer je Rudar ekipa s puno kvaliteta, što je i pokazao dosadašnjim rezultatima. Ovim putem pozivam navijače da dođu u što većem broju i podrže nas u veoma važnoj utakmici. Idemo zajedno po osmi trijumf”, poručuje Božović.

Takođe, kapiten kadetske selekcije Crne Gore nedavno je premijerno uvršten u seniorski sastav prilikom utakmice u Švajcarskoj protiv Kadeten Šafhauzena u Evropskoj ligi.

“Osjećaj je veoma lijep. Nevjerovatno je biti u Evropskoj ligi i dijeliti teren sa igracima ekstra klase. Jedno fantastično iskustvo i dodatni motiv da radim još bolje i kvalitetnije kako bih se u budućnosti još više nametnuo u svom matičnom klubu”, naglašava Božović.

Cetinjanin je do sada postigao ukupno 10 golova u prvenstvu. U pobjedama nad Sutjeskom i Brskovom potpisao je četiri egzekucije iz pet udaraca na gol suparnika te uspješno koristi svaku priliku koju dobije od trenera Pera Miloševića.