BARAŽ ZA SVJETSKO PRVENSTVO

Lavovi u kavezu Azura – Crna Gora razbijena u Konversanu

Borozan i drugovi nijesu se snašli u Korvesanu, Foto: FIHG
Borozan i drugovi nijesu se snašli u Korvesanu, Foto: FIHG

Kakav šok sa druge strane Jadrana! Rukometaši Crne Gore pretpjeli su težak poraz u prvom meču baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo – Italija je pred svojim navijačima izvan svih očekivanja, ne samo pobijedila, već preletjela i nadigrala u svakom segmentu igre Lavove – bilo je 32:26 (16:15).

Italijani su u posljednjih deset minuta imali i +8…

Jedan od najtežih poraza u novijoj istoriji našeg tima u zemlji gdje je rukomet svjetlosnim godinama udaljen od fudbala, košarke, odbojke i vaterpola… Kao da je Crna Gora potcijenila Italiju koja je na krilima fantastične atmosfere u Konversanu zasluženo stigla do trijumfa koji će dugo pamtiti.

Međutim, daleko od toga da je karta za rukometni Mundijal otišla u nepovrat. Kad je Crna Gora sa ovolikom razlikom dozvolila poraz, sigurno da može uzvratiti istom mjerom rivalu od kojeg je nesumnjivo kvalitetnija.

A, ne zaboravite da su u Morači padali praktično svi rukometni titani – Danska, Njemačka, Švedska…

Revanš u hramu crnogorskog sporta igraće se u nedjelju, 12. maja.

Jako loš početak naših rukometaša. Poslije samo šest minuta igre Italijani su imali 3:0. Probao je Vlado Šola odmah i bez golmana, igrom “sedam na šest” tokom cijelih 30 minuta u prvom poluvremenu. Uspjela je naša reprezentacija da se konsoliduje i serijom 3:0, nakon pogotka Miloša Vujovića preokrene 8:7. Ipak, brojne tenhičke greške Lavova (devet u prvom poluvremenu), mnogo izgubljenih lopti, pa čak i prestupa…Sve je to omogućilo Italijanima da postignu dosta lakih golova, vratili su prednost i konstantno je održavali do odlaska na odmor. Slabo je u prvom poluvremenu Crna Gora igrala odbranu, konkretno, nije se dobro snalazila u igri “dva na dva” pa je kapiten Italijana, raspoloženi pivot Andrea Parisini, uz odličnog Marka Mengona tresao mrežu Nebojše Simića koji je u prvom poluvremenu zaustavio dva sedmerca.
Bilo je čak i rekordnih +4, zapravo 16:12 za Azure, ali je baš u tim momentima Šolin tim odigrao najbolju odbranu i omogućio Luki Radoviću i Milošu Vujoviću lake golove iz kontre. Agresivnom odbranom 6:0 odsjekli su Italijani Branka Vujovića, ali je zato Vasilije Kaluđerović pretvorio skoro svaki šut u gol i pet puta zatresao mrežu domaćina u prvom poluvremenu.

U nastavku se raspala igra našeg tima, a da Nebojša Simić nije bio raspoložen sa 13 odbrana, moguće da bi domaćin išao i do dvocifrene prednosti. Neuhvatljiv u drugom poluvremenu za crnogorski tim bio je Umberto Bronzo koji je u odlučujućih 30 minuta postigao devet golova, a u prvom poluvremenu četiri – ukupno 13.

Ono što će svakako zabrinuti selektora Vladu Šolu jeste defanziva, praktično 31 gol od 32 Lavovi su primili sa šest metara, osim Bronza koji je sa pozicije desnog krila odigrao utakmicu karijere, često su probijani Lavovi i na liniji pivota. Napad je u nastavku bio totalno neorganizovan i dezorijentisan, svi strijelci iz prvog poluvremena u nastavku su se “ugasili”, jedino je Branko Vujović pronašao ritam i tako spriječio blamažu našeg tima.

Najefikasniji u našem timu bio je Vasilije Kaluđerović sa sedam golova, po četiri su postigli Branko Vujović i Vuko Borozan. Kod domaćina, osim maestralnog Bronza (13 pogodaka), sedam puta je mrežu tresao kapiten Andrea Parisini, u pet navrata upisao se Marko Mengon.

Jednostavno, Crna Gora kao da nije uspjela da se snađe u inače, fantastičnoj atmosferi dvorane u Konversanu. Međutim, ništa nije gotovo, uz huk Morače i pravu singeriju naših navijača i rukometaša Lavovi definitivno imaju potencijal i kvalitet da u revanšu za tri dana pregaze Azure…

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare