RK ZABJELO

Lipovina trener, a Banović sportski direktor Republikanaca

Foto: RK Zabjelo

Juče je pionirska selekcija Rukometnog kluba Zabjelo u pionirskoj konkurenciji osvojila treće mjesto u Crnoj Gori, a već danas klub nastavlja sa daljim organizacionim aktivnostima na pripremi debitantskog nastupa u Prvoj crnogorskoj rukometnoj ligi.

U tom takmičenju rukometaše Zabjela će sa klupe predvoditi Cetinjani – trener Nikola Lipovina, dok će sportski direktor kluba biti Ivan Banović. Banović će ujedno biti zadužen za kordinaciju rada u mlađim kategorijama.

Lipovina, bivši golman Cepelina, Danilovgrada i Budućnosti, sa ekipom Danilovgrada, u ulozi trenera i igrača, izborio je ulazak u Prvu ligu, a kao pomoćni trener radio je i u ekipi Budućnosti. Sa ovom ekipom je upisao i dva evropska nastupa, a prije dvije sezone igrali su i finale kupa Crne Gore. Jednu sezonu vodio je i kadetsku ekipu Budućnosti.

“Očekujem da tokom ljeta formiramo mladu, ali u takmičarskom smislu konkurentnu ekipu. Strategija kluba je da pružimo šansu igračima koju su ponikli i afirmisali se u našem klubu, a zatim sa par iskusnih igrča zaokružimo igrački roster”, istakao je novi šef stručnog štaba Republikanaca i dodao da je početak priprema zakazan za 19. avgust.

Banović je nakon internacionalne karijere, od 2016. godine i osnivanja RK Zabjela u klubu na raznim funkcijama, ali pretežno je posvećen radu sa mlađim kategorijama.

“Naš rad će i dalje primarno biti usmjeren na rad i razvoj mlađedobnih kategorija. Sada već imamo četiri takmičarske selekcije, a upis novih članova je stalno otvoren. Ovo je godina preokreta u klubu, dobili smo novu upravu koja vrijedno radi da stvori uslove za normalno funkcionisanje kluba na svim nivoima. Sada formiramo sportski dio na način da sledeću sezonu dočekamo u potpunosti spremni”, ističe Banović, koji je ove godine vodio upravo ekipu pioniria u konkurenciji 2010. godišta koja je osvojila treće mjesto u Crnoj Gori.

Rukometni klub Zabjelo je do sada iznjedrio 16 reprezentativaca u mlađim kategorijama i jednog u A selekciji. Očekujemo da budemo najprijatnije iznenađenje u novoj prvoligaškoj sezoni, predvođeni frenetičnom podrškom naših vjernih navijača sa tribina.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare