Lovćen lovi petu pobjedu: “Nema opuštanja protiv Budućnosti”

Aleksandar Mrvaljević. Foto: Stefan Ivanović

Danas su na programu četiri utakmice 5. kola Prve crnogorske rukometne lige.

Lider i šampion Lovćen gostuje Budućnosti od 18 sati u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru u Podgorici. Mlada ekipa Draška Mrvaljevića dočekuje sastav koji je nedavno u Bemax areni igrao sa slavnim njemačkim Flensburgom.

Tim Pera Miloševića u utakmicu ulazi kao favorit i želi da veže maksimalnu petu pobjedu u našem šampionatu.

“Budućnost je jedna kvalitetna ekipa sa kojom definitivno nema opuštanja. Naši ciljevi su jasni – svaku utakmicu idemo na pobjedu i istovremeno težimo dodatnom uigravanju uoči predstojećih izazova u Evropi”, naglašava lijevo krilo cetinjskog kluba Aleksandar Mrvaljević.

Karta za utakmicu Budućnost – Lovćen košta tri eura, saopštio je podgorički klub.

Premijernu utakmicu dana od 17 časova u Mojkovcu igraju Brskovo i Berane. Od 20 sati u Nikšiću sastaju se Sutjeska i Budvanska rivijera, dok će kolo zatvoriti susretom 6. novembra u Tivtu Partizan i Mornar 7.

Aleksa Medojević (Jedinstvo) trenutno je vodeći na listi strijelaca sa 37 golova. Slijede Đorđe Peruničić (Budvanska rivijera) sa 31 te Nemanja Vuković (Rudar) sa 29 pogodaka.

Golman Rudara Božidar Anđelić za sada je na vrhu sa 50 odsto odbrana (30/59), dok je drugi čuvar mreže Lovćena Filip Borozan uz 45,6 odsto (26/57). Sa druge strane, gledajući prosjek odbrana po utakmici izdvaja se Lazar Pešić (Budvanska rivijera) sa 12.6 intervencija po susretu.