Mi se pitamo!

Rukometaši su trenirali u Podgorici prije puta za Prištinu, FOTO: RSCG
Rukometaši su trenirali u Podgorici prije puta za Prištinu, FOTO: RSCG

Doputovali su “lavovi” u Prištinu gdje će sjutra (20.15h) igrati meč 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo – trijumf nad domaćinom, Kosovom, garantuje Crnoj Gori sedmo učešće na smotri najboljih reprezentacija “Starog kontinenta”.

“Sve zavisi od nas. Došli smo ovdje da završimo posao koji smo započeli u oktobru prošle godine. Momci se osjećaju odlično. Očekujemo dobar otpor protivnika u dobrom ambijentu. Biće zanimljiva utakmica”, rekao je Miloš Božović i potvrdio da se ekipa uhodala u sistem novog selektora Vlada Šole:

“Svaki početak je težak. Sjećamo se da je tako bilo i prije četiri godine. Međutim, smatram da smo početnu prepreku prevazišli u martu. Imamo odličnu saradnju. Dobro smo radili ovih dana i smatram da će dobre stvari početi da izlaze na vidjelo”.

U oktobru prošle godine savladali su “lavovi” Kosovo u Podgorici (29:20). U sastavu neće biti tri igrača iz startne postave – uz duže povrijeđenog pivota Nemanju Grbovića i lijevo krilo Miloša Vujovića, koji odrađuje meč suspenzije zbog crvenog kartona u duelu protiv Slovenije u Podgorici, u Prištini neće igrati ni Božo Anđelić koji je imao problema da iz Kuvajta dobije vizu.

“Nadam se mi mlađi, koji ćemo dobiti šansu, da ćemo dati sve od sebe. Mislim da se neće toliko osjetiti njihov izostanak”, poručio je Aleksandar Bakić koji zna da neće biti lako u Prištini:

“Očekujemo pobjedu, ali to ne znači da ćemo lako pristupiti meču. Moramo se potruditi, dati sve od sebe, kao što smo i do sada radili. Kosovo se ne može potcijeniti, dokazali su to i u Podgorici. Ali, ako budemo pravi vjerujem u pobjedu”.