Milena Raičević za LOB SPORT: Posebne emocije me vežu za 2015. godinu

Foto: ŽRK Budućnost

Osam godina je prošlo od druge osvojene Lige šampiona za ženski rukometni klub Budućnost.
Uz našu rubriku “vremeplov” podsjetili smo se jednog od najvećih uspjeha crnogorskog sporta. Za naš portal, osvrt na tu sezonu dala je igračica “plavih” i reprezentativka Crne Gore, Milena Raičević koja je bila jedan od aktera tog meča.

>>> VREMEPLOV: Stari kontinent se poklonio plavim damama

Da mi je neko rekao da ću osvojiti dvije Lige šampiona ne bih mogla vjerovati. Do tada smo ulazili u polufinala ali nikad nismo bile toliko blizu”. Rekla je na početku Milena i posebno se osvrnula na drugi trofej.

Taj drugi put je bio nekako drugačiji i teži. Posebna emocija me veže za tu sezonu i 2015. godInu. Odigrali smo fenomenalno, dominantno i zasluženo smo osvojili trofej“.

U toj bajnoj sezoni za klub iz Podgorice sve je išlo savršeno, a ono na šta Milena stavlja akcenat jeste zajedništvo i timski duh, tako da su se u ekipi svi osjećali kao jedno.

Mi smo u toj sezoni podizali formu iz utakmice u utakmicu i nekako nesvjesno stigli do samog finala. Jedna od situacija koja će mi ostati urezana u pamćenju jeste kada smo savladali Vardar u polufinalu a pored nas su prolazile igračice Larvika. One su bile godinama dosta starije od nas ali veoma iskusne igračice, mi smo ih samo pogledale i rekle da ne smijemo da izgubimo od njih, mi smo mlade“, sa osmijehom se prisjeća Raičević.

Nažalost djeluje da su slavni dani ženskog rukometa iza nas, a srednji bek Budućnosti ima svoje mišljenje koji je razlog tome.

Razlika je evidentna , država je više ulagala u sport u tom periodu, ljudi su prepoznali kvalitet. Sada to nije slučaj a finansije su nažalost jedan od glavnih faktora za uspjeh. A kada niste uspješni odmah opada i interesovanje mladih za rukomet. Tada je Budućnost činila mahom okosnicu reprezentacije, ali sada je sve manje mladih igračica i to je glavni problem u trenutnoj situaciji“, zaključila je trofejna rukometašica.