EVROPSKO PRVENSTVO ZA JUNIORE

Mrvaljeviću doktori sastavljali ekipu

Crnogorski juniori u srijedu počinju nastup na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Izabranici Draška Mrvaljević će igrati u grupi A, prvi protivnik u Celju će biti Sjeverna Makedonija, nakon čega slijede okršaji protiv Austrije i Hrvatske.

Na šampionatu će nastupiti 24 najbolje reprezentacije Starog kontinenta podijeljene u šest grupa.

Mrvaljević u Sloveniju vodi 17 igrača. Na spisku su golmani: Lazar Sredanović, Dejan Čolović, Balša Ćirović; lijeva krila: Darko Đurković, Andrija Radovanović; desna krila: Aleksa Knežević, Todor Bulatović; pivoti: Petar Kovačević; bekovi: Milorad Bakić, Andrija Jokić, Milan Nišavić, Andrej Dobrković, Igor Mrvaljević, Stefan Bajić, Đorđe Šljukić, Filip Gazdić i Jakov Ćorović.

Ovo je prvo prvenstvo Evrope u uzrastu igrača do 20 godina na kojem će nastupiti 24 reprezentacije, umjesto dosadašnjih 16. To govori da je konkurencija nikad veća i da je i veći krug timova koji imaju visoke ambicije. Generacija igrača rođenih 2004. godine i mlađih je sastav koji će u bliskoj budućnosti predstavljati našu državu i u seniorskoj konkurenciji. Ovo je prilika da pokažu kvalitet i daju odgovor stručnom štabu koliko može da se računa na njih u narednom periodu, ali i da se predstave evropskoj rukometnoj javnosti, što će doprinijeti razvoju njihovih karijera“, kazao je Mrvaljević.

Stručni štab naše reprezentacije tokom priprema suočio se sa brojnim problemima, praktično su doktori sastavljali ekipu zbog brojnih povreda naših momaka.

U prijateljskim duelima protiv Izraela i Slovenije, povrijedili su se Filip Božović i Semir Feka, dok je ranije, nakon Mediteranskog prvenstva, iz istog razloga otpao Mojaš Nikolić. Ni tu nije kraj problemima, jer je jedan od najvažnijih igrača u rotaciji Igor Mrvaljević doživio povredu na poslednjem treningu pred put u Sloveniju i čekamo izvještaj doktora da vidimo u kakvom je stanju rame. Imamo na raspolaganju samo jednog pivota, ali moramo da se borimo sa sastavom koji imamo. Hrvatska se izdvaja kao favorit grupe, dok Austrija i Sjeverna Makedonija, takođe, imaju izuzetan kvalitet, pa je jasno da nas u svim mečevima očekuje težak posao“, kazao je trener Mrvaljević.

U stručnom štabu trenera Mrvaljevića su Filip Popović i Miloš Vulićević, trener golmana je Nikola Matović, dok je fizioterapeut Danilo Boljević.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare