Nekada je vukao norvešku rukometašicu za dres, a sada su ga zaključali u hodniku

Saša Bošković (foto: printscreen/Huncro2014.ehf-euro.com)

Rukomet je po rezultatima bio sport za ponos u bivšoj SFR Jugoslaviju. Hrvatska i Slovenija su nastavile da baštine tu tradiciju, nažalost u Crnoj Gori se ne poklanja pažnja onoliko koliko bi trebalo i koliko “lavovi” i “lavice” zaslužuju postignutim rezultatima. Srbija je, sa druge strane primjer totalnog posrnuća ovog nekada trofejnog sporta. U rezultatskom smislu stvari su se popravile dolaskom Antonija Đerone na čelo reprezentacije, ali u organizacijama se dešavaju situacije na granici sa kriminalom.

Poslednji skandal se dogodio kada je bivši selektor rukometašica Srbije, Saša Bošković, isključen sa meča u Inđiji, zatim zaključan u hodniku, pa napadnut.

Dogodilo se to na meču polufinalne serije između Željezničara iz Inđije i Bekamenta iz Aranđelovca, gdje je domaćin ostvario veliku pobjedu i ostao u trci za finale.

Bošković, inače trener gošći je isključen u finišu meča, a onda je prvo zaključan u hodniku, gdje ga je napalo, još uvijek, nepoznato lice. On nije krio da je morao da se brani. U jednom trenutku je reagovala i policija koja je uzela izjave aktera.

Dobio sam crveni i izašao napolje. Ceco, bio sam zaključan u hodniku. Sa gospodinom nekim koji me je napao, ja ne znam ko je. On je mene udario. Branio sam se. Ne znam šta će ti ljudi tamo. Šta će tu policija? Bio sam zaključan u hodniku! Koji ljudi? Ovaj jedan što je došao ima majicu kluba, ja ne znam ko je, ali ima majicu. Ovaj drugi je došao u civilu“, rekao je Bošković.

U jednom trenutku se čulo i kako Ljubica Ivković, jedna od rukometašica, govori:

Nemam šta da kažem osim da se vidimo u nedjelju u Aranđelovcu“.
Bošković je i sam svojevremenu bio inicijator jednog skandala. Dok je vodio reprezentaciju Srbije, on je na meču Evropskog prvenstva u toku igre ušao sa klupe i povukao za dres norvešku reprezentativku Lin Jorim Suland.

Sulandova je kasnije na konferenciji za medije poklonila Boškoviću svoj dres.