VLADO ŠOLA

“Ni sjenka naše igre, bili smo umorni”

Šola tokom meča u Konversanu, Foto: FIHG
Šola tokom meča u Konversanu, Foto: FIHG

Crna Gora će juriti -6 u Morači. Neočekivan i težak poraz pretrpjeli su naši rukometaši u prvoj utakmici baraža za Svjetsko prvenstvo – Italija je pred svojim navijačima slavila 32:26.

Selektor Vlado Šola primijetio je umor kod popularnih Lavova i smatra ga glavnim razlogom za poraz u krcatoj dvorani Konversana.

<<< Lavovi u kavezu Azura – Crna Gora razbijena u Konversanu

“Mislim da mentalno nijesmo dobro odgovorili na ambijent i atmosferu u dvorani. Igrači su imali teške noge. Upozoravali smo ih, pripremali na to da će igrati duboku zonu, agresivno i jako. Nijesmo imali odgovor na to jer smo se loše kretali u napadu, imali mnogo promašenih zicera i tehničkih grešaka. Oni su u međuvremenu rasli u ovoj atmsoferi, a mi smo imali problem skoro svih 60 minuta”, ističe selektor Crne Gore.

Za tri dana, odnosno 12. maja igra se revanš u podgoričkoj Morači.

“Situacija je takva kakva jeste. Imamo dva dana vremena da pripremimo odgovor na njihovu igru što mislim da ćemo uspjeti, jer ovo nije ni sjenka onoga što možemo da odigramo”, ističe Šola.

Foto: FIHG

Crna Gora je primila previše golova, a u napadu, pogotovo u drugom poluvremenu, djelovala dezorijentisano što svjedoči i podatak od 16 tehničkih grešaka.

“Trebao sam puno više pritiska napraviti na igrače. Izgleda da se sav umor nagomilao u njihovim nogama”, rekao je Šola pa i objasnio zašto se u ranoj fazi utakmice opredijeli za igru “sedam na šest”:

“Zato što se vidjelo da su noge naših igrača umorne, a da će rival igrati agresivno. U takvoj situaciji teško je probiti takvu zonu. Mislio sam da ćemo ih vratiti dublje u liniju, te da će Branko Vujović i Vuko Borozan lakše doći do pozicija za šut. Međutim, dosta je bilo nedoumica, nesigurnosti u potezima. Problem je bila odbrana, mnogo duela smo izgubili jedan na jedan, a to je način igre koji Italija forsira”.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare