“Očekujte borbu i utakmicu kakvu samo Crna Gora može da pruži”

Foto: IHF

Crnogorske Lavice su ispunile svoj cilj na Svjetskom prvenstvu. Ostvaren je plasman u četvrtfinale i obezbijeđene kvalifikacije za Olimpijske igre. Sada slijedi duel sa jednim od domaćina, Danskom.

Rasterećene, makar kada je rezultat u pitanju, rukometašice Crne Gore probaće sjutra od 20.30 časova da iznenade favorizovanog domaćina u njihovom domu.

>>> “Danska protiv Crne Gore uvijek ima dodatni motiv, treba vjerovati i ostati miran”

Kapitenka, Marina Rajčić, najavljuje borbenu Crnu Goru i utakmicu kakvu samo Lavice mogu da pruže u atmosferi koja će biti zasigurno užarena.

Očekivati borbu i utakmicu kakvu samo Crna Gore može da pruži u takvoj atmosferi. Protiv Šveđanki nismo bili mi, malo smo se ispraznili znajući da smo već prošli dalje i da kažem da smo glavama možda već bile u Herningu. Danas smo stigle tu i fokus je već na Dansku. Biće jaka utakmica, znamo njihov stil igre, igrali smo protiv njih na prošlom prvenstvu jedan veoma bitan meč tako da se neće one lako predati. Sigurno da je pritisak na njima, ali one znaju i da uživaju u tom pritisku tako da mi ćemo odgovoriti na naš najbolji način, borićemo se i dati sve od sebe i nadam se da će rezultat biti dobar“, kazala je golmanka našeg tima.

Foto: IHF

Bez obzira što su u ovoj utakmici u ulozi autsajdera predaja nije opcija. Pokušaće da igraju svoju igru, da umire tempo utakmice, a onda je sve moguće.

Ništa nije nemoguće, sve zavisi kako otvorimo utakmicu, koliko im dopustimo i koliko imamo snage da iznesemo još ove tri utakmice. Sve je na nama, igraćemo našu igru nećemo da “trčimo” ni sa kim, kako prvenstvo odmiče tako stiže i umor, ali naš fokus je tu i to je najbitnije, daćemo sve od sebe jedna za drugu, uživaćemo i jedva čekam utakmicu jer igrati u takvoj atmosferi je fenomenalno“, zaključila je Rajčić.

Đurđina Malović istakla se sa pet golova iz isto toliko pokušaja u porazu našeg tima od Švedske. Kao i kapitenka Rajčić i Đurđina očekuje veliku borbu.

Srećne smo i ponosne, sada ostavljamo to iza sebe i fokusiramo se na reprezentaciju Danske. Očekujem veliku borbu, one su itekako kvalitetan protivnik. Biće fenomenalna atmosfera i mislim da motiva neće faliti. Mi nemamo šta da izgubimo, naše je samo da uživamo i da vidimo koji je naš maksimum u ovom trenutku“, rekla je Malović.