BOJAN POPOVIĆ NA OKUPLJANJU LAVICA

“Odlazak u Pariz vrijedan je olimpijske medalje”

Popović, Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić
Popović, Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Iako će prvo igrati kvalifikacione mečeve za Evropsko prvenstvo, sa Turskom u Rizeu i Bugarskom u Podgorici, već sada se može reći da je počela misija Pariz!

Rukometašice Crne Gore okupile su se povodom predstojećih pet takmičarskih mečeva, dva pomenuta su bez rezultatskog značaja jer su Lavice u prethodnom prozoru trijumfima nad Srbijom obezbijedile učešće na EHF EURO.

Zato će mečevi sa Turskom i Bugarskom poslužiti kao jači treninzi za ono što ekipu Bojane Popović čeka u Ulmu – dueli bez prava na grešku, kvalifikacioni mečevi za plasman na Olimpijske igre.

Kartu za Pariz Crna Gora će tražiti preko domaćina turnira Njemačke, neugodne Slovenije koju sa klupe predvodi Dragan Adžić, tu je i totalni autsajder – Paragvaj. Dvije prvoplasirane selekcije “kupiće” kartu za najveću smotru svjetskog sporta.

“Ova sedmica je pripremna za ono što će se desiti u Ulmu. Olimpijska je godina, to svi sportisti čekaju, za to se spremaju četiri godine, zato je i ulog veliki”, rekla je Bojana Popović.

Ipak, Lavice idu redom – u srijedu je rival Turska, u nedjelju Bugarska u podgoričkoj Bemax areni.

“Imaćemo ukupna tri treninga da sklapamo nešto što nam je potrebno za Njemačku i Sloveniju. Svaka utakmica je dobro došla, a na prve dvije nije cilj da pokažemo sve ono što želimo da odigramo u Ulmu. Uigravaćemo neke stvari odbrambeno i napadački, a da ne otkrijemo mnogo”, istakla je selektorka.

Foto: Bildbyran/SIPA USA/PIXSELL

Kao liderka na terenu Bojana Popović je osvojila antologijsko olimpijsko srebro sa Lavicama u Londonu 2012. godine, a bila je na klupi u Tokiju kada je Crna Gora završila na visokom šestom mjestu. Četvrti uzastopni plasman, apostrofira legenda rukometa, bio bi ravan medalji.

“Ko ne vjeruje u Olimpijske igre, ne vidi malo dalje i nema te snove, ne bi trebalo da bude tu. Uvijek vjerujem i stvarno mislim da ovaj tim ima veliki potencijal, te da su polako sve godine iza nas i turniri kroz koje smo prošli su uticale da ekipa stasa. Ovo je pravi momenat za ovu generaciju, bio bi stvarno veliki uspjeh da se još jednom ode na Olimpijske igre. Sam taj odlazak u Pariz bi za mene značio kao medalja, jer će tamo biti 12 najboljih timova. Crna Gora, kao mala zemlja sa malom bazom, sa stalnim problemima i iskakanjima zbog povreda, kada bi ostvarila taj cilj to bi bilo ravno na olimpijskoj medalji”.

A, ni sada povrede nijesu zaobišle naš nacionalni tim – van konkurencije je povrijeđena Ivana Godeč (muče je leđa), Đina Malović je povrijedila mišić zadnje lože, Nina Bulatović je u procesu oporavka, pod znakom pitanja je i Jelena Vukčević zbog problema sa kičmom.

“Protiv Turske i Bugarske ćemo probati da imamo širu rotaciju, mlađe će dobiti šansu. U Ulmu su dvije utakmice, uz Paragvaj, a tu nema puno da se priča – igraćemo životom”, zaključila je Bojana Popović.

Prvi meč na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre Crna Gora igra 11. aprila protiv Paragvaja.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare