Popović i Savić: Da ponovimo uspjeh iz igračke karijere

Foto: Dejan Lopičić

Rukometašice Budućnosti u nedjelju u popodnevnom terminu od 14 časova u Podgorici protiv Bitinghajma kreću u još jednu sezonu Lige šampiona. Za razliku od prethodnih godina, Podgoričanke dočekuju novi ciklus u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju sa stabilnom finansijskom situacijom, što će olakšati rad stručnog štaba i igračica. Plave sada mogu da razmišljaju samo o terenu.

Uprava kluba je produživanjem saradnje sa šefom stručnog štaba Bojanom Popović i trenerom Majom Savić na još tri godine jasno odredila kurs i vođe na tom putu. Pojačanje u stručnom štabu će biti kondicioni trener Milivoje Đurđić.

Klub je produživanjem ugovora Bojani i Maji pokazao jasnu strategiju za naredne tri sezone. Vjerujem da ćemo se vratiti na stare staze slave. Drago mi je što je Budućnost izašla iz svih problema što ćemo konačno moći da radimo u miru i kako treba. Moramo da se zahvalimo i Đurđiću što je došao da nam pomogne u ovako teškom trenutku. Vjerujem da će curama prijati promjena. Milivoje je bio maksimalno korektan u pregovorima. Sa puno ljudi smo pričali, on je rekao da ga ne interesuju finansijski uslovi već da samo želi da bude dio ekipe koja igra Ligu šampiona“, kazala je na konferenciji za medije sportska direktorka Budućnosti, Katarina Bulatović.

Bojana Popović je kao igračica donijela Budućnosti toliko željenu i čekanu titulu evropskog prvaka. Ne krije da sada u njoj bukti velika želja da isto ponovi i kao trener. Svojevremeno najbolja svjetska rukometašica je izjavila da joj predstavlja čast i zadovoljstvo što sjedi na klupi Plavih. Prethodne dvije i po godine nije bilo lako biti trener podgoričkog velikana. Korona je poremetila planove, klub je ostavljen na vjetrometini. Velika šampionka ipak nije željela da podsjeća, kako je rekla “ko se okretao i ko se nije okretao na Budućnost”.

Gledamo naprijed. Ono što je sigurno je da smo na pravom putu, da imamo sponzore koji su odlučili da vrate Budućnost tamo gdje pripada. Imaćemo stabilnost naredne tri godine, a kada nema turbulencija i kada unaprijed znate čime raspolažete možete da gradite tim onako kako želite“, rekla je Popovićeva.

Popović (foto: Dejan Lopičić)

Napravljene su i tokom prethodne tri sezone stvari od kojih je klub i crnogorski rukomet imao koristi, poručuje Bojana.

Izgradili smo bazu, pojedine rukometašice su otišle u inostranstvo, ali je kostur tima ostao. Primarni cilj je da se kroz Budućnost grade igrači za reprezentaciju. Planiramo da i u naredne tri sezone kostur čine naše igračice, a da uz par iskusnih stranaca sve podignemo na viši nivo i dođemo do fajnal-fora, a u konačnici vratimo titulu u Podgoricu“.

Popovićeva poručuje da nije lako dovesti pojačanja. Da igračice traže garancije da će imati finansijsku stabilnost, a Budućnost to sada konačno može da im obeća.

Najbitnije je da možemo od oktobra da pravimo tim za sledeću sezonu, što ranije nije bio slučaj. Veliki timovi još pred Novu godinu kreću u sklapanje tima za narednu sezonu“, dodala je Popović, uz konstataciju da je presrećna što oko sebe ima stručni štab u trenutnom sastavu.

Znam da su svi spremni i orni da rade maksimalno, a kada je tako možemo da krčimo put ka cilju“, zaključila je Popović.

Maja Savić je takođe apostrofirala činjenicu da će Budućnost sada moći da kupuje rukometašice na vrijeme i da sklapa tim po želji.

Kao što je 2011. kada sam se vratila u Budućnost cilj bio da osvojimo Ligu šampiona, želim da isto ponovimo i kao treneri. Vidjećemo kako će sve da se razvija, imamo želju da radimo, neke rukometašice su sazrele, otišle u inostranstvo, sada imamo nove nade. Želimo da pravimo novu bazu i nadam se da ćemo do isteka ugovora moći sve da sklopimo u novu cjelinu i da, daj Bože, osvojimo Ligu šampiona, a u reprezentaciji napravimo iskorak u odnosu na Evropsko prvenstvo, gdje smo stigli do bronze“, kazala je Savić.

Savić (foto: Dejan Lopičić)

Đurđić se zahvalio klubu i sportskoj direktorici Bulatović na ukazanom povjerenju da radi u jednom od najboljih sportskih kolektiva u zemlji.

Veliku zahvalnost dugujem Bojani i Maji koje čine sve da se osjećam kao da sam tu godinama, igračice su me sjajno prihvatile. Trudiću se da svoje znanje i iskustvo pretočim na teren i učinim da ova sezona bude jedna od najboljih“, zaključio je novi kondicioni trener Budućnosti, Milivoje Đurđić.