Popović novi selektor kadetske selekcije: “Izuzetna čast, kvalitetnim radom nastaviti napredak”

Filip Popović / Foto: RSCG

Kadetska rukometna reprezentacija Crne Gore ima novog selektora.

U narednom periodu igrače rođene 2006. i mlađe vodiće Filip Popović, koji je na tom mjestu naslijedio dosadašnjeg trenera Marka Martinovića.

“Izuzetna je čast biti u službi reprezentacije Crne Gore i istovremeno nastaviti rad s mladim igračima, koji predstavljaju budućnost naše A selekcije. Kao i uvijek, imamo itekako talentovane momke i učinićemo sve da studioznim i kvalitetnim radom zajedno napredujemo u svakom smislu”, ističe za Lob Sport Popović.

Filip Popović. Foto: Lob Sport

Podsjetimo, Cetinjanin je ranije bio pomoćnik Drašku Mrvaljeviću u juniorskoj reprezentaciji Crne Gore, a dvojac je vodio mlade Lavove na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj (20. mjesto). To je bila naša prva rukometna selekcija u mlađim kategorijama koja je igrala planetarno takmičenje.

“Bilo je to jedno odlično iskustvo. Uspjeli smo da napravimo iskorak i nastupimo na velikom takmičenju kakvo je Svjetsko prvenstvo. Crna Gora je uvijek bila i zemlja rukometa, tako da čvrsto vjerujem u blistavu budućnost”, naglašava nekadašnji srednji bek, čiji je prvi pomoćnik takođe Cetinjanin Miloš Vulićević, koji zajedno sa Rajkom Popovićem već godinama radi s mlađim kategorijama Lovćena.

Popović i Milošević: Foto: RK Lovćen

Takođe, Popović je bivši igrač Lovćena, a trenutno obnaša dužnost asistentna glavnog trenera Lovćena Pera Miloševića. Svakodnevni rad s legendarnim crnogorskim strategom predstavlja nesumnjivi napredak na trenerskom putu našeg sagovornika.

Popović odmah debituje na klupi, jer kadetska selekcija od danas do subote učestvuje na turniru Trofej Karpata 2023 u rumunskom Ploeštiju. Generaciju, koja će sljedećeg ljeta igrati Evropsko prvenstvo do 18 godina, za suparnika u Rumuniji imaće domaćina, Egipat i Sjevernu Makedoniju.

Generacija igrača koju narednog ljeta očekuje nastup na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina u Podgorici, a koju predvodi trener Filip Popović, u Rumuniji će pored domaćina odmjeriti snage protiv Egipta i Sjeverne Makedonije.

Popović je za tu priliku odabrao 19 igrača.