KVALIFIKACIJE ZA EHF EURO

Popović saopštila spisak za Srbiju

Foto: Sergei Bobylev/TASS Photo via Newscom Newscom/PIXSELL

Nakon što su na žrijebu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo “izvukle” grupu sa Srbijom, Turskom i Bugarskom bilo je jasno da rukometašice Crne Gore neće imati velikih problema da se domognu jednog od prva dva mjesta i izbore nastup na kontinentalnoj smotri.

>>> Lavice u drugom poluvremenu razbile Tursku

>>> Samo jedno dobro poluvrijeme u Bugarskoj

Lavice su u prva dva kola potvrdile ulogu favorita protiv Turkinja i Bugarki pa već naredne sedmice mogu da i matematički osiguraju učešće na EHF Euru 2024. u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

Zvanično treća selekcija Starog kontinenta gostovaće Srbiji u Zrenjaninu u četvrtak, dok će naredne nedjelje sa istim rivalom igrati u podgoričkoj Bemaks areni.

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Selektorka Crne Gore, Bojana Popović objavila je spisak igračica na koje će računati u predstojećem dvomeču.

Okosnicu ekipe čine igračice koje su imale odličan nastup i osvojile sedmo mjesto na decembarskom Svjetskom prvenstvu, a nekoliko rukometašica ponovo je na spisku i konkurisaće za mjesto u timu za predstojeći dvomeč. To su krila Nađa Kadović, Dijana Ujkić, te bekovi Vanesa Agović i Ilda Kepić.

Kao ni na Svjetskom prvenstvu, u ekipi neće biti iskusne Milene Raičević.

>>> “Izgubila sam povjerenje u Milenu, zbog toga je saradnja nemoguća”

>>> Reagovala Milena: “Nisam znala da nam je odnos narušen, moja reprezentativna karijera nije završena”

>>> Zašto?

Popović je pozvala 21 igračicu. Na spisku su golmanke Marina Rajčić i Anastasija Babović, krila: Ivona Pavićević, Dijana Mugoša, Nađa Kadović, Nina Bulatović, Dijana Ujkić, Anastasija Marsenić, bekovi: Itana Grbić, Matea Pletikosić, Đurđina Malović, Tanja Ivanović, Jelena Despotović, Nada Ćorović, Vanesa Agović, Ilda Kepić, Jelena Vukčević, Nikolina Marković, pivoti: Tatjana Brnović, Bobana Klikovac i Ivana Godeč.

Standings provided by Sofascore