LŠ / SAVEHOF - BUDUĆNOST (PETAK 20:45)

“Prilika da energiju, timski rad i zajedništvo pokažemo i u gostima”

Bojana Popović / Foto: Dejan Starčević

Sjutra (petak) od 20:45 Budućnost Bemax gostuje Savehofu u 12. kolu grupe A Lige šampiona.

Iako crnogorski šampion nema imperativ rezultata, budući da je ranije ostao bez šanse za dalji plasman, ekipa Bojane Popović želi da se dobro predstavi i pokuša da ostvari prvi gostujući trijumf u elitnom takmičenju.

“Rekli smo i ranije da je cilj da mlade igračice dobiju što više prostora, a koje će najviše učestvovati u kvalifikacijama sa reprezentacijom. Korz ovu utakmicu probaćemo da svi dobiju prostora i da nekako sve te igračice dižemo na viši nivo. Neke, kao što sam rekla, za reprezentaciju, a neke za sljedeću sezonu. Imamo neke ciljeve. Bitno da odigramo dobru utakmicu sa Savehofom, da energija bude na nivou kao protiv Đera, drugo ništa ne može da im se zamjeri. Samo to da ne fali, ostalo će biti super”, naglašava Popović.

Foto: Dejan Starčević

Budućnost je 24. septembra u Podgorici bila bolja od suparnika (31:30), što je njena jedina pobjeda u Ligi šampiona ove sezone.

“Mlade igračice Savehofa su se kroz svoju ligu i Ligu šampiona podizale. To je jedna generacija koja je dugo zajedno. Odlično funkcionišu, igraju brz rukomet i sigurno su za nijansu spremnije i bolje u odnosu na prvi dio kada su igrale protiv nas. To se pokazalo u posljednjem meču protiv Bitinghajma, protiv kojeg su gotovo do samog kraja bile u prednosti”, skenira Popović švedski sastav, protiv koje plavo-bijeli tim čeka velika borba.

>>> “Na pobjedu”

Foto: Dejan Starčević

Savehof je do sada doživio svih 11 poraza u Ligi šampiona i sigurno pun motiva čeka duel sa crnogorskim predstavnikom.

“Trebaće nam čvrsta, dobra odbrana i da u napadu sve funkcioniše kako treba kako bismo ih savladali tamo. Pružićemo sve od sebe i nadam se da će svi biti zdravi, jer je ekipa bila dosta virusna ovih dana. Biće teško, gol za gol sigurno. Djevojke moraju da budu na nivou davanja koji je bio na utakmici sa Đerom i ništa drugo. Ostalo će doći samo od sebe, jer prosto moramo da podižemo taj nivo i da, kad igramo na strani, postignemo nivo igre kao kod kuće, što se tiče tih energetskih stvari, timskog rada i zajedništva. To još uvijek nismo uspjeli da uradimo na strani, tako da je ovo prilika to pokažemo i u gostima”, zaključuje Popović.

Standings provided by Sofascore