RUKOMET / CRNA GORA NA SP U20 (Ž)

“Prvi cilj glavna runda, a drugi četvrtfinale”

Foto: RSCG

Od mlađih reprezentativnih selekcija koje će ovog ljeta nastupiti na četiri prvenstva Evrope i svijeta, na scenu prvo izlaze juniorke.

Generacija, koju predvodi trener Igor Marković sjutra počinje nastup na Svjetskom prvenstvu za igračice do 20 godina koje će biti održano u Sjevernoj Makedoniji.

Prvi protivnik na planetarnoj smotri je Uzbekistan, a rivali u grupi su još Gvineja i Portugal. Plasman u glavnu rundu izboriće dvije prvoplasirane selekcije.

Trener Marković odredio je spisak od 17 igračica koje će predstavljati našu državu na šampionatu u Sjevernoj Makedoniji, na kojem će glavni protivnik u grupi biti Portugal.

“Prvi cilj je plasman u glavnu rundu, favoriti smo grupe uz Portugal, a upravo će duel protiv tog rivala u posljednjem kolu biti finale za nas. Naime, ukoliko uspijemo da osvojimo prvo mjesto u grupi, imamo realne šanse da se plasiramo i u četvrtfinale, što bi bio sjajan rezultat za ovu generaciju. Ovo je posljednje veliko takmičenje u mlađim selekcijama za ovu generaciju i vjerujem da će upravo u Sjevernoj Makedoniji, još jednom potvrditi veliki potencijal koji posjeduju”, rekao je trener Marković.

___________________________________________

SPISAK

GOLMANKE / Marija Marsenić, Aleksandra Bazović i Aleksandra Kecojević

LIJEVA KRILA / Ivana Vujadinović, Lana Pavićević i Maša Kuzmanović

DESNA KRILA / Jovana Jovanović i Mia Grujić

PIVOTI / Andrea Brajović, Hristina Rešetar i Ema Kolić

BEKOVI / Anđela Milošević, Nikolina Marković, Jelena Vukčević, Kristina Arsenijević, Sara Burić i Nađa Micevska

___________________________________________

RASPORED

SRIJEDA / 19:00 / Crna Gora – Uzbekistan

PETAK / 11:15 / Crna Gora – Gvineja

SUBOTA / 11:15 / Crna Gora – Portugal