Srbija prosula viđeni trijumf

Photo: IMAGO/Eibner-Pressefoto/Heike Feiner/IMAGOSPORT/PIXSELL

Prvi meč grupe C Evropskog rukometnog prvenstva u kojoj se nalazi i Crna Gora, otvorile su reprezentacije Islanda i Srbije. U uzbudljivom meču sa mnogo kontakta Srbija je “prosula” pobjedu u posljednjima sekundama pa je meč završen 27:27.

Start meča obilježila je čvrsta igra kao i sjajne odbrane, a u prilog tome govori da je nakon 13 minuta na semaforu stajalo 3:2 za Island. Bio je to sudar čuvara mrža, jer je sa jedne strane nevjerovatni Viktor Halgrison već tada imao 8 odbrana.

Sa druge strane svoj defanzivni arsenal i odgovore sjajnom Islanđaninu davali su Vladimir Cupara i Dejan Milosavljev.

Uslijedila je “trka” na terenu, a iz dvije brzinske kontre Island je preko Bjarki Mar Elisona i Signalda Gudjonsona i stekli tri gola prednosti.

Zvao je tajm-aut Antonio Đerona, a nakon toga je i uslijedila reakcija Srbije. Uzvratili su serijom 3:0 golovima Marka Milosavljevića i Dragana Pešmalbeka i tako ponovo došli u egal. Ipak, uspjeli su Islanđani ponovo da dođu do prednosti, i na veliki odmor pođu sa jednim golom viška.

Rovovska borba nastavljena je u drugom poluvremenu, koje je obilježila rezultatska klackalica sve do 41. minuta. U tom trenutku Srbija je bila u dobrom ritmu i preko Pešmalbeka došla do plus tri. Island je brzim kontrama uspijevao da pogađa, ali isto to radili su i Orlovi.

Pogađali su mrežu i Lazar Kukić, Bogdan Radivojević, Vanja i Nemanja Ilić, ali se u poslednjem minutu Island vratio u meč. Dvije brze i nevjerovatne realizacije za svega nekoliko sekundi u režiji Aron Palmarsona i Gudjunsona bile su dovoljne za izjednačenje u meču u kojem je Srbija bila viđena kao pobjednik.

Najefikasniji na meču bio je Elison sa sedam golova, pratio ga je Gudjunson sa pogotkom manje.

U narednom kolu, Island će na megdan Crnoj Gori, dok će se Srbija sastati sa Mađarskom.

Standings provided by Sofascore