Stefan Čavor: Uz podršku navijača želimo pobjedu protiv BiH u Morači

Stefan Čavor

Posljednju utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo rukometna reprezentacija Crne Gore igra u nedjelju od 20 sati u Morači protiv Bosne i Hercegovine.

>>> Miloš Vujović: Svaka čast BiH za pobjedu nad Slovenijom, ali smo bolja ekipa i to ćemo pokazati

>>> Evropska humanitarna akcija na utakmici Crna Gora – BiH: “Baci medvjediće, obraduj vrtiće!”

Selekcija Vlada Šole je nakon pobjede nad Kosovom prije dva dana obezbijedila plasman na svoje sedmo prvenstvo Starog kontinenta, a čak šesto zaredom.

Međutim, “lavovi” žele trijumfalno da završe kvalifikacije i drugim mjesto obezbijede što bolju poziciju pred žrijeb za Euro, koji se od 10. do 28. januara 2024. igra u Njemačkoj.

Mnogo bitna i teška utakmica za nas. Iskreno, nismo očekivali pobjedu Bosne i Hercegovine nad Slovenijom u četvrtak. Međutim, Slovenija je izašla na teren sa podmlađenim sastavom, Bosna i Hercegovina ih savladala i sad dolaze po pobjedu protiv nas i završe na drugom mjestu. Ipak, ako budemo igrali kod kuće kao što znamo, mislim da ćemo pobijediti ovu utakmicu i završiti kvalifikacije na drugom mjestu“, naglašava Stefan Čavor.

Za razliku od prve utakmice 16. oktobra prošle godine, kada je Crna Gora u Sarajevu savladala Bosnu i Hercegovinu 36:25, “zmajevi” će sada biti jači za braću – golmana Benjamina i pivota Senjamina Burića.

Sa njima u sastavu to je već drugačija ekipa. Posebno Benko na golu, koji je njihov glavni igrač i u dobroj je formi. Protiv Slovenije je imao 11 odbrana i biće teško. Međutim, ako mi budemo igrali kako znamo i ako Simo bude branio na svom nivou vjerujem da ćemo utakmicu završiti onako kako treba – u našu korist“, ističe Čavor, igrač njemačkog bundesligaša Veclara.

Jedan od odlučujućih faktora utakmice biće svakako i podrška sa tribina…

Očekujem punu salu, kao i uvijek. Navijači su naš sedmi igrač i najvažniji faktor kad igramo kod kuće. Svaka reprezentacija, koja dođe ovdje, zna koliko je teško igrati protiv nas u punoj Morači, tako da očekujem da će doći što više navijača“, zaključuje desni bek Crne Gore.