BOJANA POPOVIĆ

“Svi znamo ko je Đer, težak period je iza nas”

Foto: Dejan Starčević

Rukometašice Budućnost svoje šanse za prolaz u osminu finala Lige šampiona svele su na minimum poslije poraza od Debrecina prošle nedjelje u Bemaks areni (27:21). Šampionkama Crne Gore ostala su još četiri meča da odigraju, za ponos.

>>> “Motiva ne smije da nedostaje”

Prvi na red dolazi velikan Đer. Sjutra od 20 časova plavo-bijele će odmjeriti snage sa mađarskim velikanom u Bemaks areni.

Poslije 10 utakmica Đer ima maksimalan učinak i prvi je na tabeli grupe A. Budućnost je na sedmoj poziciji sa jednom pobjedom, jednim remijem i čak osam poraza.

Šefica struke Budućnosti, Bojana Popović, svjesna je kakva ekipa dolazi u goste.

“Znamo svi ko je Đer, neće biti nimalo lako stvoriti šansu. Gledale smo njihov posljednji meč sa Odenzeom, od 30 napada šest na šest Đer je branio 21, u devet je Odenze, koji je vrhunski tim, uspio da probije i stvoru neku šansu. Sve ostalo je došlo nakon dobre odbrane i kontranapada. Problem je dođe do nervoze u napadu, stresa zbog tehničkih grešaka, a dobre ekipe lako kazne nevraćanje u odbranu. Osjećaj iz napada se prenosi u odbranu, zato moramo da budemo istrajne, da djevojke uživaju u tome i da se ne predaju lako kako bismo mogli da pariramo i uopšte stanemo u odbranu šest na šest”, ističe Popović.

Foto: Dejan Starčević

Težak period je iza njene ekipe, to ne krije. Smatra da se ostatak sezone u Ligi šampiona treba iskoristiti za davanje šanse mladim igračicama kad se već nije uspjelo u prvobitnoj namjeri, a to je proći u osminu finala.

“Iza nas je težak period. Nije lako gubiti, a imati volju, želju i motiv za dalji rad. Međutim, ekipa je prilično mlada, podmlađena tokom sezone jer se odlaskom nekih poput Noemi Hafre smanjio sastav, pa smo priključili još mlađe igračice. Kraj sezone treba da iskoristimo u tom smjeru, kad već nismo uspjeli u onome što smo bili zacrtali, prolazak grupe, moramo da se okrenemo drugim stvarima i razvijanju mlađih”.

Naravno, mlade igračice će i sjutra dobiti šansu. Ima jasan recept iako je svjesna da je to teško ispuniti s obzirom na snagu Đera.

“Mlade igračice treba da se razvijaju kroz preostale četiri utakmice, da shvate da je to njihov prostor i razlog za motivaciju. Ne treba da gledaju ko je sa druge strane, iako je to mnogo jednostavnije reći nego uraditi. Kada počne utakmica i vide ko je sve na drugoj strani, dođe do straha, a da bi se imali karakter i energija mora da ti ide na terenu, da sve krene pozitivnim tokom da bi se karakter i energija podizali. To ide jedno sa drugim”, zaključila je Bojana.

Standings provided by Sofascore