LEGENDARNI VUJA U SVOM STILU

VIDEO “Zamalo ga nisam udavio u svlačionici zbog dva posljednja šuta”

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Krajem februara Veselin Vujović vratio se u hrvatski rukomet. Preuzeo je klupu Neksea. Od tada je ostvario dvije pobjede u hrvatskom prvenstvu nad Porečom (29:26) i Vinkovicima (28:25), a jedini poraz za sad njegov tim doživio je u EHF Evropskoj ligi od Savehofa (34:28).

Tokom cijele svoje igračke, a posebno trenerske karijere često je legendarni Vuja pokazivao svoj prepoznatljivi temperament. Njegove izjave i izlaganja na tajmautovima se često prepričavaju. Još jednu upečatljiva izjava postala je viralna nakon meča sa Vinkovcima u kojoj je na šaljiv i njemu karakterističan način iskritikovao svog igrača.

Naime, kolega novinar je poslije meča pohvalio Bornu Mancija Mičevića, smatrao je da je hrvatski rukometaš imao odličnu rolu u samom finišu.

Međutim, legendarni Cetinjanin se nije usaglasio sa tom konstatacijom. Žargonski je rekao kako je htio da ga “udavi” u svlačionici.

To vi mislite, ja ga zamalo nisam udavio sad u svlačionici zbog posljednja dva šuta. U trenucima kad ima šansu da je šutne on je ne šutne, a onda je šutne bezveze iz čista mira, ničim izazvan“, rekao je Vujović, očigledno ljut na svog pulena.

I njegovo vraćanje u odbranu je bilo malo diskutabilno, vjerovatno mi to gledamo malo iz drugačijeg ugla. U principu je odradio poziciju trojke isto kao i kapiten koji je igrao na poziciji dvojke“, zaključio je legendarni stručnjak.

Večeras od 20 časova i 45 minuta očekuje ga veliki izazov. Njegov tim igra prvi meč osmine finala Evropske lige protiv Rajn Nekar Levena.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare