LŠ / BUDUĆNOST - ODENZE (18:00)

“Virus nas nije zaobišao, ali protiv Odenzea ćemo ostaviti srce na terenu”

Maja Savić / Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Budućnost Bemax danas od 18 sati u Podgorici dočekuje Odenze u pretposljednjem kolu grupe A EHF Lige šampiona. Crnogorski šampion ima zdravstvenih problema zbog virusa, zbog kojeg je odsustna i Bojana Popović uoči megdana sa danskim timom.

“Bila je izazovna nedjelja iza nas, kao i cijela sezona. Jako je teško bilo igrati. Mislim da smo istestirani na mnogo načina, rukometno i zdravstveno. Trudimo se da radimo s tim što imamo, a to je devet do 12 igračica jer virus hara Crnom Gorom. Ovog puta ni nas nije zaobišao. Sada je i šefica stručnog štaba Bojana Popović dobila temperaturu. Ni sami ne znamo u kojem sastavu ćemo da nastupimo, ali ono što je sigurno jeste da ćemo ostaviti srce na terenu. To je skandinavski sistem sa dosta trčanja… Igrali su sa Ikastom i izgubili 43:35. Uvijek je fizički jako teško igrati protiv njih. U napadu moramo da igramo strpljivo i pametno. Takođe, ne smijemo dozvoliti da nas uvedu u neki njihov ritam”, naglašava asistent Maja Savić.

>>> “Agresivnom odbranom se suprotstaviti Odenzeu”

Danski suparnik drugi je tim grupe A sa osam pobjeda, tri poraza i jednim remijem, dok je crnogorski predstavnik dva puta trijumfovao nad Savehofom, uz jedan remi i devet poraza.

U njihovom prvo susretu 23. septembra Odenze je slavio 39:24.

“Odenze je tim koji je dosta dugo zajedno. To je kombinacija danskog, norveškog i švedskog sistema, koji jako dobro funkcioniše. Dvije najbitnije igračice u timu su desni bek Dion Hušer i srednji bek Mie Hojlund. Posebno se za njih spremamo, ali takva je bila nedjelja. Često smo trenirali četiri na četiri, pet na pet… Zato, biće sigurno teško trudićemo se da pružimo svoj maksimum i nadam se da će ostatak ekipe što prije ozdraviti. A u utakmici – neka bude što bude”, jasna je Savić.

Nakon godina i decenija igranja u vrhu evropskog rukometa, uz dvije osvojene titule kontinentalnog šampiona, tekuća sezona Budućnost što prije će biti zaboravljena. Jednostavno, u međuvremenu se puno toga promijenilo u i oko kluba, što se itekako reflektovalo na parketu.

“Mi u Budućnosti bukvalno moramo da stvaramo mlađe igračice, a ujedno da jurimo rezultat. To je jako teško. Ko ne obuje naše cipele ne može da shvati o čemu se radi. Naravno, rukometni znalci znaju kako je teško funkcionisati, pogotovo sada. Opet, neke mlade igračice dobile su šansu i pokazali da se na njih može računati, iako je to još daleko od toga što bi trebalo da bude i što mi očekujemo od njih. Rezultat u ovom momentu nije bitan, već da uvijek dobijemo po neku novu igračicu. Takođe, za mene sportista ne bi bio sportista ako uvijek ne bi razmišljao pozitivno i imao želju da pobijedi. Iz trenutnog ugla je jako teško ostvariti pobjedu, ali nam niko ne može zabraniti da maštamo, želimo i pružimo svoj maksimum. Ako ostavimo srce na terenu mislim da rezultatski možemo da budemo tu negdje sa njima”, zaključuje Savić.

Standings provided by Sofascore
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare