PORUKA HRVATSKOG RUKOMETAŠA

“Vujović nikada neće biti selektor”

Vujović tokom gostovanja u redakciji Lob Sporta, FOTO: Lob Sport
Vujović tokom gostovanja u redakciji Lob Sporta, FOTO: Lob Sport

Rukometaši Hrvatske su takmičenje na Evropskom prvenstvu završili ubjedljivom pobjedom nad domaćinom turnira, Njemačkom (30:24), što je u generalnom poretku dovoljno za jedanaesto mjesto.

Tamošnja javnost očekivala je mnogo više, pogotovo nakon velike pobjede na otvaranju turnira u Majnhajmu nad Španijom 39:29. Pobijedili su Hrvati u prvoj grupnoj fazi lako i Rumuniju (31:25), remizirali sa Austrijom (28:28), a onda vezali tri poraza – Francuska (34:32), Mađarska (29:26) i Island (35:30).

Veliko je pitanje da li će Goran Perkovac, koji je preuzeo reprezentaciju u februaru prošle godine, ostati za kormilom Hrvatske, a u ankteti hrvatskih medija dominira jedno ime – našeg legendarnog Veselina Vujovića. Proslavljeni crnogorski rukometaš je u dva navrata vodio Zagreb, a izuzetan uspjeh napravio je na klupi Slovenije sa kojom je 2017. godina na Svjetskom prvenstvu osvojio bronzanu medalju. Međutim, iako ga navijači Hrvatske žele, Petar Metličić, legendarni kapiten koji je sa reprezentacijom osvojio olimpijsko i svjetsko zlato, protivi se dolasku popularnog Vuje.

“Što se tiče Vujovića, mislim da bi to bila velika greška, mislim da Vujović ne treba voditi hrvatsku reprezentaciju. Ima tu boljih i kvalitetnijih ljudi, bila bi to velika greška”, poručio je 47-godišnji Splićanin.

Slično razmišlja i potpredsjednik Rukometnog saveza Hrvatske – Zoran Gobac.

“U hrvatskom rukometu ima dovoljan broj stručnjaka koji mogu obavljati ulogu selektor, tako da tu nema problema. Vujovića jako cijenim kao trenera i kao čovjeka, ali hrvatska reprezentacija je jedno, a RK Zagreb drugo. Niko nije razgovarao sa Vujovićem oko selektorke pozicije niti će razgovarati”, rekao je Gobac za Index.