LOB SPORT SAZNAJE

ŽRK Budućnost ima budućnost

Foto: ŽRK Budućnost

Sedam posljednjih dana, od izlaska glavnog sponzora, kompanije Bemax, iz upravljačkih struktura Ženskog rukometnog kluba Budućnost, dilema broj jedan u sportskim krugovima glasi – hoće li najslavniji crnogorski rukometni kolektiv preživjeti?

Odmah se poteglo pitanje gašenja kluba, što je ipak krajnja i jednako tako nepoželjna opcija. Eventualni scenario bacio bi ljagu na Podgoricu kao matičnu ćeliju kluba, ali i na Crnu Goru kao državu, čiju je slavu na parketima duž Evrope i svijeta pronosio baš ŽRK Budućnost, bilo kroz svoja istorijska dostignuća ili kroz njene produkete u nacionalnom dresu.

>>> “Budućnost se gasi, nažalost je to sudbina koja nas je sačekala”

No, posljednje indicije kažu da dvostruki evropski šampion, rasadnik slavnih generacija, trenera, trofeja i nezaboravnih atmosfera ipak – ima budućnost.

Prema informacijama Lob Sporta, ide se u pravcu da Opština Glavnog grada Podgorice preuzme rukovođenje klubom i riješi situaciju nakon odlaska Bemaxa.

Načelni plan za preuzimanje postoji. Novac, koji je i inače od Glavnog grada bio opredijeljen za klub, takođe postoji. Trenutno se radi na stvaranju zakonskih preduslova kako bi se projekat realizovao. Do kraja godine da se izgura, a nakon toga još ozbiljnije da se ulaže – suština je plana u začetku.

Naravno, cijela procedura mora da prođe i skupštinu Glavnog grada.

Foto: ŽRK Budućnost

Ukoliko cijela zamisao bude sprovedena do kraja, Budućnost bi dobila potrebnu sigurnost da funkcioniše i takmiči se, posebno u Ligi šampiona, što je u ovom trenutku i najvažnije. Time bi prilično neokrznuta nastavila evropski kontinuitet, a Glavni grad dobio na vremenu da u nekom doglednom vremenu pronađe zainteresovane društveno-odgovorne kompanije koje bi preuzele dio kolača i time dodatno poboljšali klub i ispratili njegove uvijek visoke ambicije.

S tim da posebnu, najosjetljiviju ulogu u cijeloj priči imaju mlađe, supertalentovane kategorije, koji nipošto ne smiju da budu zapostavljenje, naprotiv. Da ne govorimo o nekom rezu, što bi bio pucanj u noge slavnog kluba.

>>> Milena Raičević pobijedila Budućnost

Svakako malo optimizma potrebno je nakon sedmice iz noćne more za klub koji je decenijama unazad pisao istoriju i planira da je i dalje piše.

ŽRK Budućnost jeste možda doživjela svoj vrhunac u jednom trenutku, kada su na čelu kluba bili neki drugi ljudi. Međutim, ŽRK Budućnost je i prije i nakon toga nastavila, nezavisno od političkih i svih drugih prilika, da dostojno i ponosno predstavlja Podgoricu i Crnu Goru na svakom pedalju inostranih parketa.

Jednostavno, ljudi grade, doprinose, ali i prolaze, a ŽRK Budućnost kao krovna priča uvijek ostaje.

Foto: ŽRK Budućnost

Ogromna je lepeza velikana i klupskih legendi na svim nivoima. Tolika, da nema smisla ikoga pominjati, a nekog onda i nepravedno zaboraviti. Pa sve do današnjih, onih najmlađih Lavica u nastajanju. Od poligona, preko Morače pa do vrha Jugoslavije, Evrope i planete.

Sve je to ŽRK Budućnost. Rukometna instituacija, zahvaljujući kojoj djevojčice mogu otvorenih očiju da sanjaju svoje sportske snove i probude isto u istalim crnogorskim klubovima i selekcijama iz različitih sekcija i pravaca.

ŽRK Budućnost je puno više i od samih trofeja. Jednostavno, zdrava zona i jedinstveni uticaj, prozor u svijet, na koji Podgorica i Crna Gora, bez obzira ko imao političku (pre)vlast, moraju uvijek da budu ponosni, čime imaju i odgovornost da sačuvaju blago u sopstvenom drvorištu.

Sve osim toga bio bi sunovrat bez presedana.

A uz najsvježije informacije našeg portala čini se da, srećom, neće doći do tog dana.

Ipak, neka govore djela.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare