BASKET U MOM KVARTU

Njegošev park epicentar završnog turnira u nedjelju

Foto: Sekretarijat za sport Glavnog grada

Nakon četiri kvalifikaciona turnira na terenima širom Podgorice i učešća rekordnih (i maksimalnih) 64 ekipa, treći Basket u mom kvartu imaće epilog u nedjelju 23. juna na kultnom igralištu “Dragan Ivanović” u Njegoševom parku.

Ukupno 12 najboljih ekipa iz kvalifikacija programske manifestacije Sekretarijata za sport Glavnog grada (Cetinje, Republikanci, Kobe, Termosistem, Comeback, Limun, G Unit, Loptamo, Frulaši, Parni Valjak, Dežurni krivci i Ernesto) boriće se u nedjelju, počev od 16 časova, za titulu i za nagradni fond od 3200 eura.

Sve ekipe, podijeljene u četiri grupe, iz kojih će po dvije najbolje izvojevati plasman u četvrtfinale, nastupiće u brendiranim dresovima, koje je obezbijedio zlatni sponzor manifestacije, kompanija One Crna Gora.

“U kompaniji One ponosni smo na saradnju sa Sekretarijatom za sport Glavnog grada i Basketom u mom kvartu koji, sudeći po interesovanju i žaru igre u kvalifikacijama, postaje sve popularniji događaj u Podgorici.

Naročito nam je zadovoljstvo što će ovogodišnje izdanje biti još prepoznatljivije, zahvaljujući One dresovima i polo majicama za organizatore, što će, sveukupno, doprinijeti formiranju novog i atraktivnijeg vizuelnog identiteta manifestacije”, istakla je Zorica Šorgić, menadžerka marketinških komunikacija kompanije One.

Foto: Sekretarijat za sport Glavnog grada

One je obezbijedio i nagradu, pametni sat Samsung Galaxy Watch5, za pobjednika takmičenja u šutu za tri poena: “Who is the ONE?”

“Sigurni smo da će naš doprinos dodatno podići temparaturu na kultnom igralištu u Njegoševom parku i doprinijeti da nadmetanje bude još zanimljivije. Takođe, kompanija One, i sama puna sportskog duha, imaće svoju ekipu koja će odigrati revijalni meč protiv organizatora manifestacije. Očekujemo sjanu atmosferu, jer Podgorica jeste grad u kome je košarka kao sport omiljena i popularna. Baš to je razlog zbog koga je potrebno ulagati ideje, znanje i sredstva da zajedno sa drugim sportovima bude što prisutnija među stanovnicima grada i u svim njegovim kvartovima”, poentirala je Šorgić.

Prvoplasirana ekipa na turniru će osvojiti novčanu nagradu u iznosu od 1.700 eura, a uz to će njeni članovi biti nagrađeni od strane Montecco-a večerom u Akademiji piva. Igrači drugoplasirane ekipe će podijeliti 900 eura, a trećeplasirani tim će zaraditi 600 evropskih novčanica.

Foto: Sekretarijat za sport Glavnog grada

Najboljeg igrača turnira čeka Dunk shop MVP nagrada – vaučer za trgovinu sportske opreme u iznosu od 200 eura.

“Hvala svim društveno odgovornim firmama koje su doprinijele da se organizacija turnira podigne na viši nivo. Sve je spremno za završni događaj i nemamo trunku sumnje da će momci koji su izborili učešće na njemu prirediti pravi praznik basketa brojnim ljubiteljima ovog sporta u našem gradu, koje pozivamo da u nedjelju dođu i zajedno sa nama uživaju u spektaklu u Njegoševom parku”, izjavio je koordinator manifestacije iz Sekretarijata za sport Miloš Stijepović.

Program završnog turnira će voditi stand up komičari, braća Igor i Aleksandar Šuković, a biće organizovana i takmičenja za publiku, sa prigodnim nagradama. Uz sve to, kao savršeno osvježenje na vrelom podgoričkom danu, kompanija Ledo obezbijedila je besplatne sladolede za sve učesnike i publiku na turniru!

Turnir počinje u 16 časova, a finalni meč se očekuje oko 21 čas.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare