NOVAK ĐOKOVIĆ

“Popneš se na drvo, visiš 33 minuta i tri sekunde – tako se osvaja Gren slem”

Foto: Virginie Bouyer / Panoramic / Bestimage / Pixsell

Novak Đoković podijelio je utiske nakon 48. polufinala Gren Slema.

>>> Polufinale

“Patio sam u prva dva seta, loše koristio brejk-šanse, ali kad je bilo najvažnije uspio sam. Tejlor igrao baš kvalitetno. Dobro je servirao, blizu linije, tjerao me da budem iza nje, morao sam da se branim, zbog čega mi je bilo teško da nađem odgovarajući tajming. Na sve to, sunce je jako grijalo, fizički sam bio iscrpljen. Znamo da Fric posjeduje jedan od najboljih servisa na svijetu. Pretvaranje brejk prilika je stvarno bilo loše, samo četiri od 21, ali sam uzeo dva brejka kad je bilo najpotrebnije, u trećem i četvrtom setu. Tada sam i podigao nivo igre, bilježio više asova od protivnika, što mi je pomoglo, iako je iznenađujuće. Tejlor je izašao sa jasnim planom, pritiskao me, tjerao da trčim, sve vrijeme sam bio u zaostatku… Još je uz servis kakav ima doprinio da u početna dva seta izgledam loše, fizički i mentlano. U trećem sam dobro startovao, Sunce je zašlo, pala je temperatura, bilo je lakše za igru, bolje sam se osećao i na kraju pobijedio”, rekao je prvi reket svijeta nakon trijumfa u Melburnu.

Đoković u polufinalu igra s boljim iz duela Janik Siner Andrej Rubljov

“Obojica su u sjajnoj formi. Gledao sam Rusa protiv De Minora, igrali su u pet setova, vidio sam jednu od najdužih razmjena na Rod Lejver areni. A opet, Siner igra tenis života, bio je sjajan u završnici prethodne sezone, dobio me je u Dejvis kupu… Možda je najbolje da uzmemo kokice, sednemo na sofu i uživamo”, poručio je Đoković svom sagovorniku Niku Kirjosu, koji ga je intervjuisao nakon meča.

Potom je na pitanje Kirjosa desetostruki osvajač Australijan opena ponovo govorio o čuvenom drvetu u Melburnu i izazvao smijeh publike.

Pokazaću ti to drvo, ali ne smiješ nikome da kažeš. U pitanju je tajna. Moraš da skineš patike, popneš se na najvišu granu i visiš 33 minuta i tri sekunde. E, onda ćeš osvojiti Grend slem. Hajde da budem skroman. Samopozdanje je tu. Idem da se spremim za naredni meč”, zaključio je Đoković.